У Держдумі Росії хочуть санкцій проти Грузії і видачі журналіста,який образив Путіна

У Держдумі Росії хочуть санкцій проти Грузії і видачі журналіста,який образив Путіна

10.07.19 08:36 0 483
Державна дума Росії попросить уряд країни запровадити санкції проти Грузії після нецензурних висловів на адресу президента Росії Володимира Путіна на телеканалі «Руставі-2». Про це заявив спікер нижньої палати парламенту Росії В'ячеслав Володін за підсумками засідання ради Держдуми.

За словами Володіна, рішення ухвалили одноголосно. Йдеться про заборону поставок вина і мінеральної води з Грузії, а також про заборону грошових переказів між Грузією і Росією.

Із пропозицією про санкції виступила фракція «Єдина Росія». Її підтримали інші фракції, а також думський комітет з міжнародних справ. Як заявив голова комітету Леонід Слуцький, «треба реагувати максимально жорстко і бити по руках, щоб повторювати подібні речі не кортіло як в Грузії, так і в будь-якій країні світу».

Крім того, В'ячеслав Володін заявив, що, на думку парламентаріїв, грузинський журналіст, який образив Путіна, має бути екстрадований до Росії і постати перед російським судом.

7 липня ведучий авторської програми «Постскриптум» на грузинському телеканалі «Руставі-2» Георгій Габунія нецензурно звернувся російською мовою до президента Росії Володимира Путіна. Він, зокрема, назвав Путіна «смердючим окупантом».

Після цього біля будівлі телекомпанії зібралися близько 200 осіб, вимагаючи звільнення журналіста. Будівлю телекомпанії закидали яйцями. У ніч на 8 липня «Руставі-2» призупинив мовлення. Керівництво телеканалу повідомило, що після скандалу були здійснені напади на декількох співробітників, і зажадало від влади Грузії гарантувати безпеку журналістів. Вранці 8 липня робота телеканалу відновилася.

Влада Грузії засудила образливі висловлювання Габунії, назвавши їх «огидною провокацією». Телеведучий був відсторонений від ефіру.

8 липня в Росії вступила в силу заборона на авіасполучення з Грузією, запроваджена Путіним на тлі протестів у Тбілісі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Апеляцію на продовження ...
Наступна новина: Поліція провела операцію ...

КОМЕНТАРІ