Рівненщина: за апеляцією прокуратури засуджено до 5 років неволі жителя Тернопільської області за вчинення ДТП,внаслідок якої 3 осіб загинуло,а 2 – зазнали тілесних ушкоджень

Рівненщина: за апеляцією прокуратури засуджено до 5 років неволі жителя Тернопільської області за вчинення ДТП,внаслідок якої 3 осіб загинуло,а 2 – зазнали тілесних ушкоджень

11.07.19 09:52 0 912
За принципової позиції працівників прокуратури області Рівненським апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції стосовно 33-річного жителя Тернопільської області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб та тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості двом потерпілим).

Прокурором обвинувачем доведено, що чоловік у липні 2016 року, у темну пору доби, керуючи автомобілем – маршрутним таксі, рухаючись по автодорозі Київ-Чоп, зі сторони м. Рівне у напрямку м. Львів, вчинив дорожньо-транспортну пригоду. Зокрема, здійснюючи обгін автомобіля, в межах Рівненського району вказаної автодороги, раптово та в безпосередній близькості виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з вантажним автомобілем з напівпричепом, в результаті чого троє пасажирів вказаного автобуса від отриманих травм померли, а ще двоє дістали середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження.

Вироком суду першої інстанції особу визнано винним у вчиненні тяжкого злочину та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки. Водночас, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання, встановивши іспитовий строк у 3 роки.

Прокурор не погодився із таким рішенням суду в частині призначеного покарання та оскаржив його у апеляційному порядку, не оспорюючи фактичні обставини кримінального провадження, але наполягаючи на призначенні винуватцю ДТП реального, а не умовного покарання.

У результаті Рівненський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції в частині призначеного покарання та ухвалив новий вирок, відповідно до якого винуватця дорожньо-транспортної пригоди засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Лондоні перше видання ...
Наступна новина: Компанія Boeing втратила ...

КОМЕНТАРІ