На Тернопільщині триває медична реформа

На Тернопільщині триває медична реформа

12.07.19 09:24 0 1336
Хід реформування системи охорони здоров'я в області, проблеми та шляхи їх вирішення, обговорили 11 липня на робочій нараді під керівництвом т.в.о. голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака за участю голів об'єднаних територіальних громад та головних лікарів медичних закладів.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир

Богайчук, реформа первинної медичної допомоги на Тернопільщині впроваджена доволі успішно. На часі — процес реформування вторинної медичної допомоги, що передбачає перетворення закладів охорони здоров'я у некомерційні підприємства.

Позитивно впливає на роботу медичних закладів області їхня реорганізація — скорочення ліжко-місць. За словами Володимира Богайчука, це гарантія підвищення рентабельності лікарень.

Серед найкращих підсумків реформи сімейної медицини: відчутно зросла заробітна плата медичних працівників. Крім того, сімейні лікарі отримують значну допомогу завдяки дієвому механізму «Доступні ліки». Оскільки вказана державна програма вчасно надає населенню необхідні ліки, для прикладу, виклики до хворих на гіпертонію скоротилися на 30%, а виклики до хворих на бронхіальну астму — зменшилися на половину.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В уряді показали ...
Наступна новина: США розширили санкції проти ...

КОМЕНТАРІ