Бойлер: що потрібно знати?

Бойлер: що потрібно знати?

13.07.19 12:37 0 3926

Наявність в будинку гарячої води вже давно перестала бути екзотикою. Сьогодні актуальними є накопичувальні та проточні нагрівачі (бойлери). Далі, ми розглянемо їх основні характеристики, а розповість нам про це співробітник компанії "Virtuoz Service", в якій ви безпосередньо можете купить бойлер за доступною ціною.

Продуктивність

Проточний водонагрівач відрізняється низькою потужністю, тому кілька людей не зможуть одночасно використовувати нагріту воду. Навіть найпотужніші представники цього роду, створені для обслуговування приватних будинків, не мають високої продуктивності. Якщо, наприклад, на одній території проживає сім'я, є кілька точок забору воду та встановлений тільки один двоконтурний котел або проточний водонагрівач, то вони не будуть задоволені їх роботою.

У бойлера, який є накопичувальним водонагрівачем, все впирається в пропускну здатність труби, що підводить воду до змішувача. Теоретично можна моментально отримати в розпорядження всю посудину бойлера, що дає можливість відразу декільком людям користуватися водою потрібної температури.

Габарити

Бойлер для води зазвичай — це досить великий циліндр. Різні моделі можуть мати обсяг від 10 до 200 літрів. Проточні нагрівачі, у свою чергу, дуже компактні.

Міцність

Бойлери виготовляють зі сталі, яку зсередини покривають спеціальною емаллю, щоб запобігти корозії. Але через постійне перепаду температур відбувається стиснення та розширення сталі. Це призводить до появи маленьких тріщин. Деякі моделі бойлерів виконані з нержавіючої сталі або пластмаси. Їм такий захист не потрібен Також іноді потрібно міняти анод, він схильний до зношування від великих навантажень.

ТЕН

Теплообмінник — це труба, яка часто виконана у вигляді спіралі. У сучасних моделях для зменшення часу нагріву труби згинають більш круто. ТЕН, як правило, мають у своєму розпорядженні ємності, що розміщені внизу з внутрішньої сторони. В бойлер набирається холодна вода з водопроводу і доповнюється в міру витрати. По теплообміннику проходить технічна вода, яка потім надходить в радіатор.

Гаряча вода без затримки

Завдяки встановленню додаткової труби та циркуляційного насоса відбувається рециркуляція гарячої води. В результаті цього добре нагріта вода відразу ж починає текти з крана навіть в самій далекій точці забору. Це ще один плюс покупки бойлера. В системі, що підігріває воду проточним методом, теоретично теж можна створити рециркуляцію. І дійсно, іноді проточні водонагрівачі та двоконтурні котли спочатку передбачають можливість рециркуляції. Проте виробники не радять її застосовувати, беручи до уваги те, що в цих пристроях відкладається багато накипу в теплообміннику, що в результаті веде до різкого зниження працездатності.

Треба сказати, що втілення рециркуляції в пристроях, що підігрівають воду проточним методом, є лише у випадках, якщо використовується рідина, що має невисоку твердість, а це трапляється не часто. У бойлерах роль теплообмінника виконує труба, і на ній теж накопичується накип. Однак на заваді він не стане, тому що не буде перешкоджати течії гарячої води. Та й прибирати її з теплообмінника значно простіше. Сильне утворення накипу спостерігається в разі, якщо вода нагрівається вище 54 0 C. Для запобігання такій ситуації рекомендується встановлювати температуру, що не перевищує цей показник.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Бензиново-газові ...
Наступна новина: СУД ОШТРАФУВАВ НА СУМУ ...

КОМЕНТАРІ