У Запоріжжі кандидатам в нардепи пропонують підписати «еко-присягу»

У Запоріжжі кандидатам в нардепи пропонують підписати «еко-присягу»

13.07.19 14:29 0 1039
Запорізькі активісти закликають місцевих кандидатів скласти «еко-присягу» – підписати декларативний документ щодо захисту прав городян на чисте довкілля. Ініціаторами акції виступила «Еко-коаліція Запоріжжя», що об'єднує місцевих громадських діячів, що опікуються проблемами довколишнього середовища, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

12 липня під час зустрічі кандидатів в нардепи і активістів документ погодилися підписати 11 політиків, що йдуть до парламенту від таких політичних сил, як «Батьківщина», «Голос», «Демсокира», «Сила людей», «Свобода» та «Укроп». Це перший досвід підписання документів подібного роду між запорізькими активістами та політиками, що балотуються до парламенту.

«Наразі триває всеукраїнська кампанія з моніторингу політичних програм і обіцянок кандидатів в депутати щодо вирішення проблем довколишнього середовища. У Запоріжжі ми вирішили об'єднати наші регіональні проблемні питання і запитати кандидатів в депутати, чи готові вони вирішувати їх і яким чином готові вирішувати на рівні Верховної ради, і підписати декларативне, але зобов'язання. Скажу, що на нього навіть не всі кандидати погодилися. Це зобов'язання перед громадою міста Запоріжжя, щоб ми могли потім відслідковувати, моніторити, чи виконуються ці обіцянки, які кандидати прописали в своїх передвиборчих програмах, листівках…», – розповіла одна з ініціаторок підписання «еко-присяги», очільниця громадської організації «Дзиґа» Олеся Крамаренко.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зеленський помилував ...
Наступна новина: Байден: дії Трампа на ...

КОМЕНТАРІ