За підсумками першого півріччя Тернопіль увійшов у ТОП-8 Рейтингу прозорості українських міст

За підсумками першого півріччя Тернопіль увійшов у ТОП-8 Рейтингу прозорості українських міст

17.07.19 08:28 0 703
Днями українське представництво глобального руху Transparency International представило результати оцінювання прозорості 100 найбільших міст України за перше півріччя 2019 року.

Відповідно до проміжних результатів, станом на липень 2019 року показник прозорості Тернополя склав 73,4 бали, що на 12,7 балів вищий, ніж у 2018 році. Це означає, що Тернопіль демонструє значний прогрес щодо виконання рекомендацій з підвищення відкритості та посідає восьму сходинку у проміжному рейтингу прозорості 100 найбільших міст України.

За інформацією експертів, під час вимірювання прозорості Тернополя найвищі оцінки отримали напрямки: «Інформація про роботу органу місцевого самоврядування», «Бюджетний процес» і «Доступ та участь».

Вже у жовтні цього року команда Програми "Transparent cities/Прозорі міста" почне роботу над «Рейтингом прозорості міст 2019», то ж Тернопільська міська рада і надалі впроваджуватиме нові рекомендації, для того, щоб покращити свій рівень прозорості та підвищити позицію у Рейтингу прозорості міст.

Нагадаємо, за підсумками 2018 року Тернопіль посів 10 місце у рейтингу (60, 7 балів).

У «Рейтингу прозорості» враховується більш ніж 90 індикаторів у 13-ти сферах: інформація про роботу міської ради, закупівлі, житлова політика, бюджетний процес, фінансова та матеріальна допомога, соціальні послуги, кадрові питання, професійна етика та конфлікт інтересів, землекористування та будівельна політика, комунальні підприємства, комунальне майно та освіта. Окремо також оцінюється прозорість роботи міських рад у сфері інвестицій та економічного розвитку.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ