Причини виходу ліфтів з ладу

Причини виходу ліфтів з ладу

17.07.19 21:10 0 2323

Ліфт — це рухомий електропідйомник з кабіною, основною задачею якого є переміщення вантажів і пасажирів між поверхами будинку. І сьогодні його влаштовують не лише у багатоповерхівках та хмарочосах, а навіть у приватних будинках та таунхаусах. Але час від часу навіть найнадійніше обладнання виходить з ладу. А чому так трапляється нам розповість співробітник компанії "Мастерліфт", яка безпосередньо займається ремонтом та обслуговуванням ліфтів у Києві.

Основні причини поломки ліфтів:

  1. Збій в роботі приводу дверей. Підйомний пристрій може здійснити аварійну зупинку, наприклад, коли стався збій в роботі приводу дверей, на які припадає основне навантаження. Нерідкі випадки, коли ліфт зупиняється відразу після їх закриття. Пристрій в даному випадку подає сигнал про те, що є несправність. Ситуація вирішується просто — ліфтер відкриває двері спеціальним ключем і визволяє застряглих пасажирів.
  2. "Фізична старість" обладнання. Фахівці рекомендують звертати увагу на те, що, якщо ліфт часто робить подібні «непередбачені» зупинки, і він розміняв уже не перший десяток років, варто його замінити або провести діагностику на предмет усунення несправностей.
  3. Прорахунки пов'язані з визначенням температури робочого середовища. Бувають випадки, коли будівельники не розраховують впливу температури на стан ліфта, від чого й виникають в результаті труднощі. Наприклад, будинок може розташовуватися в північних районах, де взимку температура опускається дуже низько. Отже, через низьку температуру в шахті ліфта обладнання може давати серйозні збої.
  4. Людський фактор. Люди часом самі провокують машину на те, щоб та припинила рух: розгойдують кабіну або стрибають в ній. В результаті пристрою ліфта моментально реагують на перешкоди, спрацьовують уловлювачі та підйомник зупиняється разом із сидячими в ньому пасажирами.
  5. Знеструмлення. Також однією з поширених причин несправностей є повна відсутність електроенергії в будинку. Але далеко не всі ліфти працюють сьогодні таким чином. У деяких з них є функція автономної роботи, якої вистачає на те, щоб ліфтове обладнання могло завершити поїздку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ