Адвокати Бекірова просять російського омбудсмена посприяти його переведенню під домашній арешт

Адвокати Бекірова просять російського омбудсмена посприяти його переведенню під домашній арешт

18.07.19 21:40 0 699
Адвокати Олексій Ладін та Іслям Веліляєв звернулися до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням посприяти переведенню кримськотатарського активіста Едема Бекірова з сімферопольського СІЗО під домашній арешт. Про це Ладін розповів в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Захист подав звернення, в якому просить направити до Центрального районного суду Сімферополя клопотання про зміну запобіжного заходу Едему Бекірова з взяття під варту на домашній арешт. Таким чином, захист просить підтвердити позицію Тетяни Москалькової, яку вона висловила на прес-конференції в Києві», – розповів Ладін.

Він також додав, що 17 липня український омбудсмен Людмила Денісова, яка перебуває з робочим візитом в Москві, повинна особисто передати це звернення своїй російської колезі.

«Крім того, ми просимо виконати рішення ЄСПЛ і надати незалежних фахівців-лікарів в області всіх тих захворювань, які у нього є. Це двічі просив ЄСПЛ і, наскільки мені відомо, аналогічні домовленості були досягнуті між Тетяною Москалькової і Людмилою Денісовою», – пояснив юрист.

Читайте також: ЄСПЛ зобов'язав Росію провести незалежний медогляд Бекірова

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді в анексований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова.

Бекіров неодноразово заявляв про свою невинуватість.

Російські слідчі відмовляються шпиталізувати активіста, попри рішення Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 6 причин для вибору ...
Наступна новина: У Казахстані лідера ...

КОМЕНТАРІ