Відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів Рівненської області

Відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів Рівненської області

18.07.19 08:07 0 870
У регіональній прокуратурі 17.07.2019 відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан запобігання і протидії злочинності та корупції за підсумками роботи у першому півріччі 2019 року.

В заході взяли участь виконувач обов'язків голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, керівники усіх силових відомств Рівненщини. Серед запрошених - керівники та працівники територіальних управлінь та відділів правоохоронних органів, а також регіональної та місцевих прокуратур.

Відкриваючи нараду, її головуючий - прокурор Рівненської області Богдан Подубинський відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів, виконанню ними узгоджених спільних заходів у боротьбі зі злочинністю і корупцією, а також у співпраці із громадськістю вдалося досягти позитивних результатів та суттєво вплинути на стабілізацію криміногенної обстановки в регіоні.

На території області відмічається зниження облікованих злочинів, досягнуто значно нижчого, ніж в середньому по Україні, рівня злочинності на 10 тис населення (в області – 49,7; по державі – 64,4).

Зменшилась кількість вчинених тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, очевидних умисних вбивств, злочинів проти власності, довкілля, безпеки виробництва, громадського порядку та моральності.

Водночас, прокурор області зауважив, що вжиті заходи ще є недостатніми для ефективного вирішення нагальних проблем протидії злочинності, а поширення незаконного обігу зброї, вибухових речовин і боєприпасів зумовлює соціальну напруженість в суспільстві та негативно позначається на криміногенній ситуації.

Почастішали випадки порушення виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, їх кількість збільшилась на чверть.

Залишаються проблемними питання профілактики групової, підліткової злочинності та кримінальних правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп'яніння, оскільки відмічається збільшення злочинів таких категорій.

Потребує посилення протидія тіньовим злочинним схемам ухилення від сплати податків, розкрадання бюджетних коштів з використанням підприємств з ознаками фіктивності.

Окрему увагу звернуто на додержання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні.

Із детальним аналізом стану законності та пропозиціями щодо шляхів покращання діяльності на відповідних напрямах роботи правоохоронних органів, виступив заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

У своєму виступі заступник прокурора області акцентував увагу на суттєве покращення стану розкриття кримінальних правопорушень, виявлення та розслідування злочинів у бюджетній сфері, про корупційні правопорушення, а також вчинених організованими злочинними групами.

В той же час залишаються проблемними питання з попередження, виявлення та припинення незаконних операцій із бурштином, лісодеревиною, розкриття фактів умисного знищення шляхом підпалу майна громадян, зокрема транспортних засобів.

Потребує покращання якість досудового розслідування у кримінальних провадженнях про злочини у сферах земельних правовідносин, містобудування, про розкрадання бюджетних коштів, виділених на будівництво та ремонт автомобільних доріг, за фактами незаконної діяльності авто- та газозаправних станцій на території області.

Через допущені недоліки в організації роботи заслухано пояснення керівників територіальних управлінь та відділів поліції, фіскальної служби та інших органів.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні піднятих проблемних питань висловили керівники Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради та силових відомств.

Із врахуванням висловлених пропозицій, за результатами координаційної наради розроблено комплекс узгоджених заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю та корупцією на території регіону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Мова об'єднує» – ...
Наступна новина: Серіал «Чорнобиль» отримав ...

КОМЕНТАРІ