На Тернопільщині «Сидорівський Бровар» працює над покращенням інфраструктури села

На Тернопільщині «Сидорівський Бровар» працює над покращенням інфраструктури села

18.07.19 09:04 0 723
Виробничі потужності сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Сидорівський Бровар» оглянув т.в.о. голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак, перебуваючи з робочим візитом в Гусятинському районі.

Товариство засноване у 2000 році, у селі Сидорів вказаного району. На даний час орендує земельні ділянки загальною площею понад 1193 га.

Господарство забезпечене високопродуктивною технікою та обладнанням, що дає можливість в короткі терміни провести весь комплекс сільськогосподарських робіт. У той же час розвиває свинарство із застосуванням новітніх технологій. Зараз тут утримується 1300 голів, що на 100 більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також займається видобутком щебню, який реалізовується в сусідніх селах суміжних районів. Забезпечує робочими місцями близько 50 осіб, а також приділяє значну увагу соціально-економічному розвитку села.

«Сидорівський Бровар» компактно розташований і доволі продуктивний. До того ж не перестає працювати над своїм розвитком — побудований елеватор на 4 тис. т. продукції. Згідно державної програми, що сприяє аграріям у будівництві елеваторів, ще й отримає відшкодування на суму близько 3 млн грн, — наголосив Іван Крисак. — Господарство може похвалитися хорошим врожаєм зернових та зернобобових культур — понад 4 т із гектара, що значно перевищує середньостатистичні показники по області».

Як розповів засновник «Сидорівського Бровара» Михайло Троян, після суттєвого оновлення матеріальної бази господарства (збудовані сучасний елеватор, свинокомплекс), кошти почали вкладати в сільську інфраструктуру.

«Власними силами ми стараємося робити щось для рідного села. Два роки тому проклали асфальтовану дорогу в центрі Сидорова, а цьогоріч — бетонну дорогу, що веде до церкви, яку теж побудували за кошти господарства. На майбутнє ставимо собі за мету бодай через кожен рік робити по 500 метрів сільської дороги, аби люди почували себе тут більш комфортно», — підсумував Михайло Троян.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віцепрем’єр Італії ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ