6 причин для вибору індивідуального проектування

6 причин для вибору індивідуального проектування

18.07.19 20:58 0 2426

Нам всім хочеться, щоб будинок був затишним і красивим, зручним саме для нас. Типовий проект не завжди може врахувати всі наші побажання. Як вчинити в такому випадку? Вносити зміни в типовий проект або ж вибрати індивідуальне проектування?

У більшості випадків правильним вибором буде другий варіант. Далі, ми розглянемо найпоширеніші ситуації, коли краще зупинити свій вибір саме на індивідуальному проектуванні. Ну а розповість нам про це співробітник компанії Eco-House, в якій ви безпосередньо можете замовити індивідуальний проект в Києві.

Типові проекти не задовольняють всім вимогам

Часто замовникам подобається фасад в одному проекті, а планування кімнат в другому, рішення для тераси в третьому. Скомпонувати розділи кожного з проектів, що сподобалися, об'єднавши цікаві задумки в одному, допоможе саме індивідуальне проектування будинків.

Переваги: Архітектор розробляє проект з прив'язкою до конкретної ділянки, найкращим чином орієнтує будинок по сторонах світу для створення максимального рівня інсоляції приміщень та розташування житлових кімнат.

Ви точно знаєте, яким повинен бути ваш будинок

Нерідко майбутні господарі хочуть спробувати свої сили в створенні власного будинку, беручи активну участь в розробці проекту.

Переваги: широкий простір для творчості, гарантія створення оригінального будинку, який повністю відрізняється від шаблонних типових рішень. Можливість повного самовираження й прояву всіх своїх креативних якостей.

Ділянка для будівництва має нестандартну складну форму

Вона може перешкоджати комфортному розміщенню будинку. Проект, розроблений індивідуально, грамотно спланує ділянку, використавши її корисну площу по максимуму. Це стосується ділянок, що мають такі обмеження, як:

  • складний рельєф;
  • близькість сусідніх будівель;
  • малі розміри;
  • близько проходять червоні лінії вулиць.

Найчастіше з такими проблемами стикаються забудовники міських індивідуальних будинків. Якщо ділянка має кутову форму, типовий проект кутового будинку ви навряд чи знайдете. Проекти незвичайних будинків, навіть кутові, — це завдання індивідуального проектування.

Переваги: Розробка проекту з урахуванням особливостей вашої ділянки дозволить скорегувати його недоліки та максимально використовувати всі переваги.

Хочеться втілити зовсім незвичайний проект будинку, якого ні у кого не буде

Сучасні люди ставлять в основу свого життя поняття індивідуальності. Усвідомлення того, що подібних будинків, як їх власний, існує ще 30 або навіть 100, здатне серйозно та надовго зіпсувати їм настрій. Елітні проекти будинків, які не мають аналогів, створюються саме шляхом індивідуального проектування.

Переваги: За допомогою індивідуального підходу архітектор зможе врахувати всі побажання, створивши ексклюзивний та неповторний проект будинку.

Якщо існують особливі вимоги

Наявність особливих побажань передбачає індивідуальну роботу проектувальників. Вони зможуть при необхідності створити на першому поверсі вашого будинку і магазин, і косметологічний кабінет з окремим входом. Також особливого опрацювання потребують власна музична студія для забезпечення необхідної звукоізоляції. До того ж типові проекти розраховані на стандартні рішення в оформленні інтер'єру та обробки поверхонь.

Якщо ж вам хочеться чогось особливого, будь то гарний фонтан у вітальні або хвилясті струмочки зі стін, ви навряд чи відшукаєте подібний типовий проект. Будинки, в яких планується наявність майстерні, басейну, спортивного залу, зимового саду, підземного чи прибудованого гаража, також проектуються за індивідуальними замовленнями.

Переваги: можливість врахування всіх необхідних вимог для будівництва будинку вашої мрії.

Питання престижу

Є категорія замовників, які будують елітні заміські будинки за індивідуальними проектами для того, щоб підкреслити свій статус. Саме тому проект повинен бути повністю унікальним.

Переваги: Можливість врахування всіх побажань, що стосуються не тільки розміщення додаткових розважальних і спортивних приміщень, але і застосування елітних будівельних і оздоблювальних матеріалів.

Висновки

Якщо хоча б одна з перерахованих вище причин — це ваш випадок, тоді вибирайте індивідуальне проектування!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ