У Рівненській області органи прокуратури реагували на факти порушень прав в’язнів та режимних вимог

У Рівненській області органи прокуратури реагували на факти порушень прав в’язнів та режимних вимог

19.07.19 08:01 0 871
Органи прокуратури області, відповідно до вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», систематично здійснюють перевірки додержання Закону України «Про попереднє ув'язнення» і кримінально-виконавчого законодавства в установах ДКВС України в області (3 виправних колоніях, слідчому ізоляторі, медичних частинах філії ДУ «Центр охорони здоров'я ДКВС України» в області, які розміщені у зазначених установах, та виправному центрі).

За результатами перевірок виявлялись факти порушення режимних вимог та прав в'язнів (на охорону здоров'я, листування, житлово-побутові умови тощо), у зв'язку з чим прокурорами внесено акти прокурорського реагування керівництву установ області і Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Так, у поточному році задоволено 39 вказівок, з яких 6 щодо усунення виявлених порушень в слідчому ізоляторі, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 58 службових осіб, в т.ч. 14 працівників слідчого ізолятора. Крім того, скасовано 4 акти установ. З виправного центру звільнено одного засудженого.

Крім того, за результатами перевірок та з метою усунення порушень в медичні частини філії, начальнику філії та директору ДУ «ЦОЗ ДКВСУ» прокуратурою області і керівниками місцевих прокуратур внесено 13 вказівок, які задоволено. За прокурорського втручання звільнено начальника Рівненської міської медичної частини, яка розміщена в слідчому ізоляторі. Більше 400 засуджених Катеринівської виправної колонії пройшли флюоробстеження, 60 засуджених Городоцького виправного центру вакциновано проти захворювання на «кір», проконсультовано інфекціоністом всіх ВІЛ-інфікованих в'язнів установ.

До вказаних перевірок прокурори залучають в якості спеціалістів лікарів закладів охорони здоров'я області, як передбачено ст. 26 Закону України «Про прокуратуру».

Регулярні перевірки із зазначених питань органами прокуратури продовжуються.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Баришівська суддя,яка ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ