На МКС вирушив новий міжнародний екіпаж

На МКС вирушив новий міжнародний екіпаж

21.07.19 00:24 0 3050

На Міжнародну космічну станцію вирушив новий міжнародний екіпаж. Російський корабель із росіянином, американцем та італійцем стартував із космодрому «Байконур» у Казахстані. Російське космічне агентство «Роскосмос» заявило, що політ відбувається за планом, в американській аерокосмічній адміністрації НАСА старт корабля назвали «хрестоматійним».

Політ із участю росіянина Олександра Скворцова, американця Ендрю Морґана й італійця Луки Пармітано почався в час, коли у США святкують 50-річчя першого польоту на Місяць їхнього корабля «Аполлон-11», у перебігу якого людина вперше ступила на супутник Землі. Скворцов уже брав участь у двох місіях на МКС, Пармітано в одній. Для Морґана нинішня місія перша. Нині на борту станції перебувають двоє американців, Нік Гейґ і Крістіна Кох, і росіянин Олексій Овчинін.

США після завершення своєї програми Space Shuttle 2011 року не здійснюють пілотованих рейсів до МКС і користуються для доставки астронавтів російськими космічними кораблями. Нині комерційні проекти компаній SpaceX і Boeing готуються повернути Америці можливість власних пілотованих польотів. А президент США Дональд Трамп тим часом заявив, що космічна програма його країни має знову повернути американських астронавтів на Місяць до 2024 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Азартные игры в 21 веке
Наступна новина: США висловили Анкарі свою ...

КОМЕНТАРІ