Іран заявив про арешт «17 шпигунів ЦРУ»

Іран заявив про арешт «17 шпигунів ЦРУ»

24.07.19 08:01 0 727
Влада Ірану заявила про затримання сімнадцяти громадян, підозрюваних у співпраці з Центральним розвідувальним управлінням США. Про це повідомляє агентство ISNA з посиланням на Міністерство інформації і національної безпеки Ірану.

Влада стверджує, що іранські спецслужби «знищили мережу агентів», пов'язаних із ЦРУ.

За офіційними повідомленнями, кілька людей були засуджені до смертної кари, ще кілька – до тривалих термінів ув'язнення.

Іранців, стверджує агентство, завербували агенти ЦРУ, коли ті брали участь в «іноземних конференціях». Затримані не були державними службовцями, повідомила влада.

При цьому ЗМІ ставлять ці твердження під сумнів, вказуючи на відсутність доказів і схожі оголошення в минулому з боку представників спецслужб Ірану. Зокрема, 19 липня влада в Тегерані заявили про виконання смертних вироків щодо низки «кібершпигунів», не надавши при цьому подробиць звинувачень або інформації про обставини їх затримання.

Президент США Дональд Трамп у своєму твітері заявив, що в повідомленні Тегерану немає «ані слова правди». «Просто ще більше брехні і пропаганди від релігійного режиму, який руйнується і не уявляє, що з цим робити», – заявив Трамп.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За порушення вимог ...

КОМЕНТАРІ