Як вибрати жіночий одяг для фітнесу або тренажерного залу?

Як вибрати жіночий одяг для фітнесу або тренажерного залу?

24.07.19 12:46 0 4445

Щоб зрозуміти, який одяг вибрати для фітнесу, важливо проаналізувати інтенсивність та характер майбутніх навантажень. У залі вас не буде турбувати палюче сонце чи вітер — в приміщенні підтримують однакову температуру й вологість повітря протягом усього року, тому правила підбору спортивних речей однакові для всіх сезонів. Давайте ж їх розглянемо, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину Strunka, я кому безпосередньо можна придбати якісний жіночий одяг для занять фітнесом за доступною ціною.

Загальні вимоги до вибору

Є універсальні рекомендації того, який жіночий одяг потрібен для фітнесу. Їх потрібно враховувати при підборі речей для будь-якого різновиду активності, віку, статури, інтенсивності та регулярності навантажень:

  • Матеріал виготовлення. Якісний поліестер, лайкра, поліамід в складі тканин роблять їх оптимальними для спортивного одягу. Такі речі дихають, а при намоканні — швидко висихають. Відповідно зберігають температуру тіла, запобігають перегріву. Речі, пошиті з 100 % бавовняної тканини — не найкращий вибір для фізичної активності, адже вже в перші хвилини тренування вони стануть мокрими та будуть прилипати до тіла.
  • Ступінь облягання. Правильно підібраний одяг для фітнесу облягає, але не тисне, не обмежує рухів і не заважає виконувати інтенсивні й силові вправи. Вільний одяг, наприклад штани, допустимі, але вони обов'язково повинні мати фіксуючі манжети та не бути занадто широкими. В іншому випадку є шанс «зачепитися» штаниною за тренажер і травмуватися.
  • Підтримка грудей. Майки, топи та бра — добре фіксують та підтримують груди. Це особливо важливо для дівчат із середнім і великим розміром бюста.
  • Ступінь закритості. Попри численну рекламу фітнес-центрів з напівоголеними дівчатами, варто розуміти — це лише «картинка». Правильно підібрана форма для фітнесу прикриває вразливі частини тіла. Важливо, щоб спортивне спорядження не травмувало шкіру, інакше доведеться відмовитися від тренувань не на один день. Тому так популярні лосини та легінси, які захищають ноги по всій довжині.
  • Свій стиль. Модні наряди, які подобаються саме вам, добре поєднуються між собою. Жінки можуть бути привабливими й чарівними всюди, в тому числі й в спортзалі.

Як підібрати одяг для фітнесу за розміром?

При заняттях 2-3 рази в тиждень, що є оптимальним навантаженням для оздоровчого фітнесу, комплекту спортивного одягу, в середньому, вам вистачить на півроку. Крім безпосереднього зносу, одяг для фітнесу стирається після кожного тренування — все разом це і призводить до того, що приблизно через 6-8 місяців форма втрачає привабливий зовнішній вигляд.

Точно визначити, якого розміру одяг для фітнесу вам підійде, можна в ході примірки в магазині. У випадку з онлайн-покупкою рекомендуємо взяти сантиметрову стрічку і зробити виміри, а потім — порівняти з розмірною таблицею даного виробника. Річ у тім, що у кожної марки може бути свій «крок». І якщо ви носили лосини розміру S від Adidas, цілком ймовірно, що та ж «Еска» буде вам мала у Nike.

Враховуйте ще й те, що весь спортивний одяг тягнеться, але при цьому — не повинен тиснути. Наприклад, при виборі топа або бра важливо, щоб ви могли «відтягнути» його від тіла на відстань 2 см. В іншому випадку при інтенсивному навантаженні він буде заважати глибокому диханню. Аналогічна ситуація з поясом футболок та шортів — він не повинен упиватися вам в талію. Щоб уникнути подібних проблем, вибираючи розмір, ніколи не беріть його по верхній межі.

Приклад. Якщо розмір ХS розрахований на талію 60-67 см, а S на 67-74, то при вашій талії в 67 см краще вибрати S. Внаслідок «тягучості» тканини річ не висітиме, і при цьому ви будете відчувати себе комфортно.

Одяг для фітнесу якого бренду краще

Якщо ви вже купували спортивний одяг будь-якого бренду, і він вам підходить по посадці, якості, смаку та ціною — сміливо віддавайте вибір цьому ж виробнику. В іншому випадку придивіться до провідних світових постачальників спортивних товарів і екіпірування - Adidas та Nike. Окрім того, майте на увазі, що більш лояльними цінами при хорошій якості відрізняється форма від бренду Asics.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ