Що таке Pin-Up?

Що таке Pin-Up?

26.07.19 23:00 0 1782

"Перші Pin-Up з'явилися давно, в далекій Америці ще на початку ХХ століття, коли майстри реклами корпорації Coca Cola, застосували чудово простий спосіб створення журнальної ілюстрації — вони перемальовували один до одного фривольні фотографії, а іноді навіть накладали фарби прямо на фото", - розповідає адміністратор сайту www.pin-up.top, на якому можна прочитати все про ці зображення.

Розквіт Pin-Up припав на 30-і роки, коли на обкладинках журналів з'явилися елегантні життєрадісні дівчата, в сукнях, що розвіваються, які витягують ноги майже до середини стегон, усміхнені лукаві красуні, що дозволяють ліфу сукні оголити плечі та зісковзнути майже до грудей — правда на більшу пуританська американська культура дозвіл не давала. Ідея красуні на обкладинці мала неймовірний успіх.

Один за одним з'являлися журнали з красунями на обкладинках, причому, ніякого зв'язку між змістом журналу і красунею з обкладинки не було, і незабаром з'явилися любителі, які купували їх тільки через обкладинок. З'явилися і журнали, левову частину в яких займали зображення дівчат - Pin-Up:

  • Beauty Parade;
  • Eyeful;
  • Flirt;
  • Titter;
  • Whisper;
  • Wink.

Сторінки з дівчатами видиралися з журналів, приколювалися в кабінах водіїв — далекобійників, на стіни холостяцьких помешкань, й усміхнені милашки та отримали прізвисько Pin-Up Girls (від англ. Pin-up приколоти, прикріпити до стіни + (girl) дівчина).

У сорокові, на картинках з солдатських календарів і журналів сміялися та жартували самі звичайні «дівчинки-з-сусіднього-будинку». На бортах літаків, на вежах танків і на гільзах снарядів красувалися лукаві блондинки. Еротизм Pin-Up проявлявся як би ненароком: спідниця чіплялася за ручку дверей і рвалася, в рожевих трусиках лопалася гумка, й вони падали до туфельок якраз тоді, коли руки дівчини були зайняті ...

Кумедні сценки розігрувалися в добре знайомих декораціях маленьких американських міст, живі та точні деталі фону підкреслювали «реалізм» пікантних ситуацій. Довгоногі дівчата без трусів гралися в докладному й переконливому світі американської повсякденної культури, надаючи йому неймовірну та звабливу дивовижність.

Велика традиція Pin-Up вимагає, щоб «головне» здалося не прямо, а лише натяком. Впали трусики, що билися на вітрі спідниця, світло дверного отвору, наскрізь пронизує легку тканину пеньюара, не відчиняли того, що є у кожної дівчини. Пози дівчат завжди були природні, але для малюнка завжди вибирався момент, коли нічого не можна побачити.

У п'ятдесятих Gil Elvgren і його винахідливі колеги Edward D'Ancona, Earl Moran і Edward Runci спробували привернути увагу публіки, різко загостривши сексуальний аспект Pin-Up. З'явилися зображення дівчат, що загоряють голяка і прикритих тільки рушником або яким-небудь віялом, найбільш відважні малювальники навіть вирішувалися показати оголені дамські груди. Pin-Up вступив в епоху своєрідного бароко, пози стали більш химерними, а посмішки звабливішими.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ