Росія: лікарі розповіли про стан здоров’я опозиціонера Навального

Росія: лікарі розповіли про стан здоров’я опозиціонера Навального

29.07.19 11:31 0 813
Лікарі розповіли про стан здоров'я російського опозиціонера Олексія Навального, якого раніше госпіталізували з «алергічною реакцією».

«Тільки що ми з Ярославом Ашихміним були у Олексія Навального в лікарні ім. В.В. Виноградова. Ашихмін Ярослав – терапевт, кардіолог, фахівець з диференційної діагностики, кандидат медичних наук. Обидва ми є його лікарями, давно його спостерігаємо, розуміємо і знаємо весь anamnesis vitae et morbi (анамнез життя і хвороби (лат.)», – зазначила лікарка-офтальмолог Анастасія Васильєва.

Васильєва додала, що біля палати Навального стоїть конвой і оглянути опозиціонера вони не встигли: «Буквально відразу нас випровадили зі словами, ви сторонні люди, він під арештом», – розповіла лікарка.

«Що ж з ним трапилося? Який можливий діагноз? Виражений набряк і різка гіперемія верхніх і нижніх повік, периорбітальної області (навколо очей), гнійне виділення з правої кон'юнктивальної порожнини, виражений свербіж. Множинні папульозні висипання на шкірі шиї, спини, грудей, ліктьових згинів рук. Клінічно скарги і симптоми відповідають гострому токсичному керато-кон'юнктивіту і дерматиту, і загальній інтоксикації (ураження шкірних покривів тіла)», – заявила Васильєва.

Вона стверджує, що це результат дії « невизначених хімічних речовин», а не алергії.

Лікарка не виключила, що токсичне пошкодження шкіри та слизових хімічною речовиною спричинене за допомогою «третьої особи».

Васильєва також додала, що головним лікарем медзакладу, де зараз знаходиться Навальний, є депутат міської думи Москви від провладної партії «Єдина Росія» Ольга Шаповалова.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ