Пам'ятки Баку: що подивитись у столиці Азербайджану?

Пам'ятки Баку: що подивитись у столиці Азербайджану?

29.07.19 22:26 0 5508

Багато людей відправляються у подорож за кордон, в той час як у власній країні є багато цікавинок, які варті їхньої уваги та які навіть за кілька днів побачити неможливо. Сьогодні, ми поговоримо про столицю Азербайджану — Баку. А розповість нам про його пам'ятки співробітник туристичної компанії "Baku Holiday Travel", яка безпосередньо пропонує внутрішні тури (daxili turlar) по Азербайджану.

Найцікавіші пам'ятки Баку

  1. Полум'яне Тріо, або Полум'яні вежі. Назва цієї пам'ятки Баку обрано невипадково: вдень це скляні конструкції, в яких відбивається гладь Каспійського моря, а ввечері — гігантські світлодіодні екрани з підсвічуванням у вигляді полум'я. В одній з веж знаходиться самий фешенебельний готель міста - Fairmont Baku, в іншій — апартаменти, в третій — офісний центр.
  2. Культурний центр Гейдара Алієва. Це місце варто відвідати не тільки через те, що тут знаходиться музей та різноманітні виставки, але ще й тому, що і сам будинок є єдиним у своєму роді. Річ у тім, що іраксько-британському архітектору Захе Хадіду вдалося побудувати споруду без єдиної прямої лінії! Для одних комплекс площею 60,000 м² символізує хвилі Каспійського моря, для інших — потік думок, для третіх — круговорот історії. У 2014 році будівлю було відзначено премією "Design of the Year".
  3. Дівоча вежа. Хто її побудував і коли — питання відкрите. Те ж саме стосується її призначення — чи то маяк, то чи обсерваторія, то чи захисна споруда. Але саме вона є перлиною Старого міста. Існує легенда, згідно з якою вежа була побудована біля Каспійського моря. Але час минав, вода відступала, і тепер пам'ятник архітектури від води відділяє широкий проспект.
  4. Історико-архітектурний заповідник Ічері-шехер, або Старе місто. Сьогодні це всього лише невеликий клаптик землі, повний стародавніх таємниць та легенд. А колись це була одна з найбільш неприступних оборонних споруд, яка мала: п'ять воріт (3 - з моря, 2 - з суші), подвійне кільце зі стін, 30 напів веж із 3-метровою кладкою стін, над якими не владний час, лабіринт з вузьких вуличок і мінаретів, численні крамнички з килимами та мідним посудом — все це про нього, про Ічері-шехер.

Щоб встигнути оглянути всі ці пам'ятки, скористайтеся спеціальною схемою пам'яток Баку або електронною картою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ