На Тернопіллі серпнева ціна на газ має стати основною для наступного опалювального сезону,– Володимир Гройсман

На Тернопіллі серпнева ціна на газ має стати основною для наступного опалювального сезону,– Володимир Гройсман

30.07.19 08:49 0 724
Серпнева вартість газу для споживачів, передусім населення, має стати основною для наступного опалювального сезону, оскільки зараз іде основна закупівля палива, і вона відбувається по сприятливій закупівельній вартості. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він нагадав, що з травня ціна на газ знизилася загалом на 25%. І в серпні прогнозовано подальше зниження.

«Прогноз на серпень – буде зниження. І це має бути ціною на наступний опалювальний сезон. Зараз іде закупівля газу. Отже, він куплений буде дешевше, аніж він купувався досі», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково

Виходячи із динаміки формування ціни газу на ринку України і враховуючи дані Української енергетичної біржі – станом на 4 643 грн без ПДВ за 1 тис. куб. м , та НАК «Нафтогаз України» – 4 640 грн для промисловості без ПДВ, кінцева ціна газу для населення у серпні зменшиться щонайменше на 5,5%, у порівнянні із липневою ціною, та становитиме не більше 4 640 без ПДВ за 1 тис. куб. м.

Коментуючи це, Глава Уряду Володимир Гройсман відзначив: «Незважаючи на спротив монополіста, ми знайшли рішення і змусили «Нафтогаз» продавати населенню газ дешевше. Ціна на блакитне паливо для населення загалом за три місяці знизилася із 5 803 до 4 640 грн без ПДВ. В результаті дії урядової постанови ціна на газ впала на 25%».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українка увійшла до топ-5 ...
Наступна новина: За 5 місяців 2019 року ...

КОМЕНТАРІ