Підприємці Тернопільщини презентували проєкти розвитку села

Підприємці Тернопільщини презентували проєкти розвитку села

31.07.19 09:01 0 1243
Обговорення мікрогрантових проєктів, поданих в рамках конкурсу «Село. Кроки до розвитку. Західні регіони. 2019» за підтримки ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», відбулося у Тернопільській облдержадміністрації. Участь у робочій нараді взяли заступник голови ТОДА Ігор Вонс, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ТОДА Галина Воляник, представники конкурсної комісії та учасники проекту.

За словами Ігоря Вонса, завдяки даному конкурсу, минулоріч в області було відібрано та втілено 7 мікрогрантових проєктів у Збаразькому, Монастириському та Бережанському районах.

«За результатами конкурсу, у 2018 році в область залучили 350 тис. грн. грантових коштів. Зокрема сума співфінансування учасників конкурсу становить 500 тис. грн. Цього року на розгляд конкурсної комісії подали 13 мікрогрантових заявок, серед них мешканці Збаразького, Монастириського, Бережанського, Лановецького та Кременецького районів», - зазначив Ігор Вонс.

Про те, що бізнес-ініціативи, які підтримує ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», спрямовані на розвиток і підтримку малого й середнього бізнесу, наголосила Галина Воляник. Вона підкреслила, що підтримка представників бізнесу є одним з важливих напрямків роботи облдержадміністрації.

«Ми вдячні партнерам та ініціаторам конкурсу, а також учасникам за активність і за те, що не побоялися висловити власні бізнес-ідеї. Це чудова можливість реалізувати їх на теренах Тернопільщини. Тому ми, як органи влади, завжди підтримуємо таких ініціативних людей», - наголосила Галина Воляник.

Фінансову підтримку отримають лише 19 проєктів. Максимальна сума гранту – не більше 500 тисяч гривень.

«Проєкт уже вдруге реалізовується у західних регіонах. Географія розширилася і цьогоріч окрім Тернопільської та Івано-Франківської областей до конкурсу долучилася й Хмельницька. На конкурс подали 47 заявок, але оскільки змінилися вимоги конкурсу, допущено 26 проектних заявок», - підкреслила голова правління Молодіжного громадського центру «Еталон» Леся Аронець.

Додамо, що за кошти мікрогрантових проєктів минулоріч придбано молочне стадо; облаштовано приміщення та закуплено холодильне обладнання для зберігання продуктів; облаштовано заклади харчування для туристів; забезпечено підведення комунікацій до бази сімейного відпочинку; закуплено обладнання для ягідного бізнесу; організовано цикл переробки продуктів рослинництва та молочної продукції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 гривень за долар: ...
Наступна новина: Росія: проти учасників ...

КОМЕНТАРІ