Чому люди не готують пончики donuts вдома?

Чому люди не готують пончики donuts вдома?

31.07.19 21:33 0 4130

Донатси (donuts) - це легендарні пончики, які давно стали частиною американської культури. У багатьох популярних фільмах можна побачити «копів» на посаді, які з задоволенням поїдають донатси. Не так давно і в Україні вони стали улюбленими ласощами. До речі, у Львові їх можна придбати в "Донатс Барі": https://donutsbar.com.ua/. Донатси — це найменш домашній десерт з усіх. Скажіть: багато хто з вас робив пончики вдома? Напевно одиниці! А багато хто з вас купив би його при нагоді? Напевно, кожен другий.

Пам'ятаєте пончикові намети, де можна було придбати кульок хрустких гарячих смаколиків із цукровою пудрою? Ах, як це було смачно! Тепер такі пончики роблять чомусь тільки на деяких шосе. І ще в маленьких провінційних містечках. А що говорити про Данкін Донатс та інші! Різнокольорові, великі, м'які як пух з ошатними глазурями! Це така смакота, що до біса дієту! Загалом, ніхто цю смакоту вдома не готує, і ми зібрали цілий список причин, чому.

Причини чому люди купують пончики в магазинах, а не готують їх вдома:

  1. У багатьох сім'ях їх ніколи не готували, і тому пончики сприймаються суто як «покупна» їжа. Це найбільш серйозна перешкода. До цього смаколика невідомо як і підступитися! Що за тісто? Як робити? А раптом не вийде? Розумом ми всі розуміємо, що нічого особливого в приготуванні пончиків немає, але досвіду такого немає, і все!
  2. Більшість людей впевнені, що для їх приготування потрібне якесь спеціальне обладнання. Дозатор тіста, спеціальна форма, прилад або на худий кінець фритюрниця. Але нічого подібного! Так, звичайно, можна і прикольно робити пончики за допомогою всього цього, але зовсім необов'язково! Навіть для красенів глазурованих donuts цілком достатньо мати чашку побільше для вирізання пончика і чарку для вирізання дірки в ньому. А для маленьких пончиків-шанежок взагалі нічого не треба, достатньо ложки. Фритюрниця? Пффф! Якщо є мультиварка, ось вам і фритюрниця, а так глибокої сковороди й навіть каструлі досить!
  3. Donuts жирні та дуже шкідливі, тому робити їх я не буду. Так, пончики смажаться в олії, але! Зате в тісті ніякого масла немає! І крему немає! Торти ми робимо та їмо за милу душу, а ви думаєте, у них жирність менша? Якщо дати пончикам як слід стекти на решітці, так їх жирність зовсім не буде зашкалювати. Вони містять від 23 до 35 % жирів, як у збитих вершках, а це, у свою чергу, не більше, ніж в Київському торті! А тим, хто зовсім на дієті, можна запропонувати спечені пончики, які робляться взагалі без олії та по калорійності наче хліб!
  4. Там якесь особливе тісто, яке невідомо як робити. Насправді ці смаколики роблять зі звичайного дріжджового тіста. Навіть ніякої опари. Змішуємо всі інгредієнти й все!
  5. Таку глазур вдома не зробити. Ще як зробити! З глазур'ю взагалі ніяких проблем! Цукор, масло, какао, вода, барвник — ось і всі можливі інгредієнти!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Легенди регі: Боб Марлі

КОМЕНТАРІ