Легенди регі: Боб Марлі

Легенди регі: Боб Марлі

31.07.19 22:03 0 3914

Напевно немає такої людини, яка б не чула про Боба Марлі. У світі регі він, як Фреді Меркурі у світі рок-музики. Давайте ж коротко розглянемо його біографію та найвідоміші цитати. Ну більш детальну інформацію про Боба Марлі можна прочитати на сайті https://bobmarley-shop.info.

Біографія

Роберт Неста Марлі (він же Боб Марлі) народився 06.04.1945 р. на Ямайці. Його мама була простою ямайською дівчиною, яка працювала на плантації. Батько — п'ятдесятирічний британський військовослужбовець. Із батьком Боббі бачився дуже рідко, а через 10 років після народження сина він помер.

Свій перший сингл («Judge Not») майбутня легенда записав у 18 років. Відомий ямайський музикант, Джо Хіггс, допомагав Марлі практикуватися у вокалі. У 1963 році він зібрав групу, яка отримала назву «Тінейджери», потім воно змінилося на «належні Руд-бої», далі «належних голосільниці» і нарешті «Плакальники». Попри зростаючу популярність групи незабаром її починають залишати друзі музиканта. Остаточно група розпалася в 1966 році.

Зовсім скоро відбувається ще одна важлива подія в житті Боба Марлі, він одружується з Ритою Андерсон (з нею у музиканта було 4 дітей і ще 7 від різних жінок). Незабаром вирішує виїхати в США, взявши з собою матір і дружину. Але вже через пів року з'являється на Ямайці та відтворює «The Wailers». У 1972 році альбом групи «Catch a Fire» вперше вийшов за межі Ямайки. Їх популярність стрімко збільшувалася і вже в 1973 році вони давали виступи на території США.

1980 році здоров'я музиканта різко погіршився. Причиною став нещасний випадок стався під час гри в футбол. При огляді лікарі поставили страшний діагноз - "злоякісна пухлина". Зроблені спроби лікування результату так і не дали. Боб Марлі помер в 36 років, в лікарні Майамі, 11 травня 1981 року. Похорон провели на Ямайці, де Боба Марлі вважали майже пророком. Поховали музиканта в мавзолеї, разом з речами, які мали для нього особливе значення.

Не багатьом вдалося досягти таких висот, Боб Марлі найвідоміший виконавець в стилі регі та культовою фігурою для безлічі людей.

Найвидатніші цитати Боба Марлі

Представляємо вашій увазі список цитат Марлі, які не залишать вас байдужими:

  • Люби життя, яким живеш. Живи життям, яке любиш.
  • Божевільні ті, хто намагаються зробити цей світ гіршим.
  • Ідеальних чоловіків не існує, але завжди є один, ідеальний для тебе.
  • Все буде добре. І навіть вчорашні помилки завтра підуть нам на користь.
  • Гроші не можуть купити життя.
  • Кращий вигин на тілі жінки — її посмішка.
  • Якщо ти отримаєш весь світ, але втратиш свою душу, воно не варто того.
  • Тільки дії людини говорять про її особистості та ставлення до вас. Не вірте словам. Просто спостерігайте. І ви побачите істину.
  • Музика точно володіє однією гарною якістю — коли вона зачіпає вас за живе, вам не боляче.
  • Коли весь сенс життя заключається в одній людині — це і є любов.
  • Я вірю, що можна вилікувати расизм, зло і ненависть — музикою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому люди не готують ...
Наступна новина: 10 инструментов,которые ...

КОМЕНТАРІ