Плюси і мінуси автобусних турів по Європі

Плюси і мінуси автобусних турів по Європі

02.08.19 22:34 0 4658

Рік за роком автобусні тури по Європі стають все популярнішими серед українських туристів. Останнім часом у зв'язку з різко збільшеним попитом на такий вид подорожі європейські консульства стали розширювати пакет документів, необхідний для оформлення віз, розтягувати строки розгляду заявок, а також посилювати вимоги.

Автобусні тури є одним з найдешевших способів подорожі по європейському континенту, оскільки за відносно невеликі гроші у туристів з'являється можливість побувати в декількох країнах і побачити величезну кількість відомих по всьому світу пам'яток.

На превеликий жаль, автобусні тури по Європі не кожному підходять, тому про всі майбутні позитивні й негативні моменти слід задуматися завчасно, щоб не зіпсувати довгоочікувану відпустку. Ну а розповість нам про них співробітник туроператора "Київ Вояж Тревел": http://voyage-travel.com.ua/avtobusnye-tury-po-evrope-s-kieva/, в якому безпосередньо можна їх замовити за доступною ціною.

"+" та "-" автобусних турів:

  1. Головними достоїнствами автобусних турів є, по-перше, досить низька вартість в порівнянні з іншими способами подорожі по Європі, а, по-друге, насичена екскурсійна програма дозволить туристу за порівняно нетривалий проміжок часу випробувати на собі місцевий колорит і побачити на власні очі більшу частину пам'яток будь-якого обраної держави. Істотний недолік такої програми для частини мандрівників полягає в тому, що не кожен зможе витримати «скажений» ритм величезної кількості найрізноманітніших екскурсій. Важливо і те, що деяка частина побаченого змішається і незабаром забудеться, хоча найцікавіше, безсумнівно, залишиться в спогадах на довгі роки. Тому, задовго до покупки автобусного туру мандрівникові необхідно адекватно розцінити власні сили.
  2. Під час подорожі на автобусі не буде дефіциту спілкування. При певному настрої довге спільне проведення часу в автобусному турі виливається надалі в дуже теплі дружні відносини між людьми з різних міст, які при вдалому збігу обставин підтримуються протягом багатьох років. Над цим моментом слід задуматися, якщо турист не дуже товариський і не збирається виправляти ситуацію, що склалася або просто бажає відпочити морально, без спілкування з великою кількістю незнайомих людей. Кожен може знайти в даному моменті як гідності, так і суттєві недоліки.
  3. У бюджетних автобусних турах по Європі зустрічаються досить різні готелі. Тут все сильно залежить і від обставин, і від частки везіння. Практично всі готелі, від самих посередній до дуже хороших, розташовуються в спальних районах, що ускладнює самостійні прогулянки туристів і пізні повернення в готель з центру міста, де, природно, можна побачити велику частину пам'яток і місцевих розваг.
  4. Важливе значення будь-якого автобусного туру — це можливість побачити майже всю країну транзитом, а в окремих випадках і кілька держав. По дорозі туристи можуть споглядати також крихітні села й невеликі містечка, в повній мірі насолодитися європейськими дорогами, сервісами та національною кухнею придорожніх закусочних й інших закладів, що зустрічаються по шляху. Однак розплачуватися за таку перевагу в порівнянні з авіатуром доведеться довгими годинами проходження митниці. Так, в очікуванні проштамповки паспортів всіх пасажирів, туристам доводиться коротати на кожному кордоні близько 2-3 годин.
  5. Часто виявляється, що автобуси за рівнем комфорту пасажирів не відповідають визнаним стандартам тієї країни, в яку спрямовуються подорожують. Про цей момент також слід задуматися перед покупкою автобусного туру, оскільки довгоочікувана поїздка може перетворитися на справжню муку.

Висновки

Попри безперечні переваги, такий вид активного відпочинку, як автобусний тур, підходить далеко не всім, і далеко не всі чітко усвідомлюють, що їх очікує в подорожі й з якими труднощами доведеться зіткнутися. Але якщо туриста не бентежать всі перераховані вище негативні моменти автобусного туру по Європі, і він все ще твердо має намір відправитися саме в таке захоплюючу подорож, бажає максимально охопити всілякі культурні цінності, значить ця людина — природжений турист-автобусник.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Тернопіль: у гідропарку ...

КОМЕНТАРІ