З Запорізької ОДА прибрали фото військових – ветерани вимагають повернути їх

З Запорізької ОДА прибрали фото військових – ветерани вимагають повернути їх

03.08.19 08:07 0 771
У будівлі Запорізької обласної державної адміністрації замінили фото українських військових, що прикрашали коридори установи на 3 поверсі з 2016 року, на пейзажні світлини з краєвидами Хортиці та Запоріжжя. Це обурило місцевих волонтерів та військових, які припускають, що подібне рішення було прийнято посадовцями ОДА з політичних мотивів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Серед тих, хто звернув увагу на інцидент – ветеран війни Володимир Москаленко. У коментарі Радіо Свобода він зазначив, що Запорізька ОДА має право розпоряджатися зображеннями на своїх стінах, однак саме рішення назвав «ганебним».

Читайте також: Уповноважений з гендерної політики Запорізької облради Марченко готовий піти з посади після скандалу?

«Яка була нагальна потреба їх зараз міняти – пояснень немає. Мовчки, тихо відкрили якусь виставку, не пояснюючи чому і до чого, яка причина зняття фотографій саме цієї тематики і заміна на якісь пейзажи. В контексті всіх політичних змін в країні і різноманітних обставин багатьом людям це видається якоюсь чіткою, стійкою тенденцією. Те, що вони зараз намагаються пояснюють, що передали до ліцею, просто воно так збіглося –може вони і не хотіли, але прорахувати можливі варіанти реакції можна було. Але вирішили, що всі все проковтнуть», – сказав Москваленко .

Волонтерка Олена Ярошенко, яку також обурила ситуація з заміною фото, припускає, що світлини могли бути зняті через те, що на деяких з них були події за участі колишнього президента Петра Порошенка, зокрема фото з військових парадів та нагородження бійців на Хортиці.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: у гідропарку ...
Наступна новина: Кліматологи: температура ...

КОМЕНТАРІ