На Рівненщині за позовом прокурора до державної власності повернуто земельні ділянки вартістю 32,4 млн.грн.

На Рівненщині за позовом прокурора до державної власності повернуто земельні ділянки вартістю 32,4 млн.грн.

03.08.19 09:59 0 1896
За результатами розгляду позову Здолбунівської місцевої прокуратури господарським судом Рівненської області зобов'язано приватне підприємство повернути Рівненській обласній державній адміністрації земельну ділянку площею 104, 7 га вартістю 32,4 млн. грн.

Встановлено, що 01.02.2007 між приватним підприємством та районною державною адміністрацією укладено договір оренди землі строком на 49 років.

У подальшому, у травні 2017 року вказане приватне підприємство визнане банкрутом та розпочато ліквідаційну процедуру, однак орендовану земельну ділянку, всупереч вимог діючого законодавства власнику не повернуто.

Внаслідок таких незаконних дій орендаря орган виконавчої влади фактично позбавлено можливості використовувати земельну ділянку, зокрема, шляхом надання в оренду іншим особам та отримувати плату за її використання.

Враховуючи те, що земельна ділянка не перебувала у підприємства ні на праві власності, ні на праві господарського відання, остання підлягала поверненню державі.

Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду про розірвання договору оренди та повернення власнику земельної ділянки площею 104,7 га, вартістю 32,4 млн. гривень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трамп запровадить нові ...
Наступна новина: Крим: в Армянську та ...

КОМЕНТАРІ