Кондиціонування повітря: що потрібно знати?

Кондиціонування повітря: що потрібно знати?

04.08.19 00:17 0 9332

Кондиціювання (охолодження) повітря в будинку передбачає облаштування клімат системи. Даний тип обладнання з'явився одним з перших і є найбільш розвиненим. На ринку представлені різні моделі від зовсім недорогих, малопотужних до високотехнологічних, повністю інтерактивних варіантів. Розглянемо типи кондиціонерів більш детально, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://it-climate.com.ua, в якому їх безпосередньо можна придбати в Україні.

Основні системи кондиціонування повітря:

  1. Спліт-системи. Це система кондиціонування повітря, що складається з двох частин — внутрішньої та зовнішньої, які з'єднуються між собою мідними трубками, що служать для циркуляції фреону (спеціального охолоджуючого компонента). Зовнішній блок складається з компресора та конденсатора, внутрішній представлений у вигляді випарника. При цьому в обох блоках обладнані вентилятори, які призначені для створення повітряних потоків і посилення теплообміну. Спліт-системи умовно діляться на: настінні, стельові, касетні й колонні кондиціонери, основною відмінністю яких є способи та місця установки внутрішнього блоку. Перевага спліт-системи полягає в тому, що рівень шуму, вироблюваний в приміщенні в процесі її роботи, є мінімальним, оскільки основний її блок встановлений зовні приміщення.
  2. Мультиспліт-системи. Працюють за тим же принципом, що і звичайні спліт-системи. Основна відмінна риса — до зовнішнього блоку підключається декілька внутрішніх блоків. При цьому внутрішні блоки працюють як одне взаємопов'язане ціле.
  3. Канальні кондиціонери. Цей вид кліматичної техніки призначений для монтажу за підвісними стелями, а за допомогою теплоізольованих гнучких повітропроводів, розміщених непомітно за стелею, охолоджене повітря подається відразу в кілька приміщень, що є досить зручним для підтримки комфортних кліматичних умов, наприклад, в приватних будинках з великою площею. Додатковою особливістю канальних кондиціонерів є те, що вони, крім охолодження повітряних потоків, можуть фільтрувати повітря, очищаючи його від пилу та бактерій. На відміну від спліт-систем, канальні кондиціонери не можуть створювати автономні кліматичні умови в кожному, окремо взятому приміщенні.
  4. Мобільні кондиціонери. Нещодавно на ринку кліматичної техніки з'явилися мобільні кондиціонери. Ця новинка має ряд переваг. Вони не вимагають спеціального монтажу та встановлюються власником в будь-якому зручному для цього місці. Їх легко переміщати з одного приміщення в інше.
  5. Чиллери. Ще одним пристроєм для кондиціонування повітря є чиллер-система. Основною відмінністю від стандартних систем кондиціонування повітря є те, що замість фреону в ній використовується звичайна вода або рідина. Циркулююча вода охолоджується спеціальним приладом — чиллером (звідки й назва системи). Головною перевагою є те, що замість дорогих мідних трубок застосовуються звичайні водопровідні труби. Це здешевлює як саму систему, так і її монтаж.

Висновки

Кліматичне обладнання — це найширший спектр найрізноманітніших систем, інструментів і пристосувань, що допомагають оптимізувати кліматичні умови в будь-яких приміщеннях, як житлових, так і промислових.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ