Dogecoin: що це таке?

Dogecoin: що це таке?

05.08.19 00:53 0 7759

Dogecoin - це криптовалюта створена в грудні 2013 році американським програмістом Біллі Маркусом. І як не дивно нам писати, а вам читати, вона була основана на базі криптовалюта Luckycoin, що у свою чергу заснована на базі Litecoin. Таким чином розробники хотіли по максимуму дистанціюватися від біткоіна, який в той час пов'язували зі збутом наркотиків у світі. Позначення монети виглядає як DOGE.

Виходячи з того, що Dogecoin не є прямим Форком, тобто копією біткоіни, між ними існують помітні різні. Наприклад, майнінг криптовалюти (crypto mining), спочатку був трохи дивним, адже нагороду за майнінг неможливо було передбачити, бо вона була випадковою, але після тисяч скарг від майнерів, розробники вирішили цей процес зробити більш звичним, і зафіксували нагороду за кожен видобутий блок.

Що стосується загальної кількості монет, то на початку даного проекту, замислювалося 100 млрд. монет, але за нинішньою інформацією ця кількість необмежена, що може вплинути на курс догкоіна.

Де купити Dogecoin?

DOGE не є супер перспективною криптовалютою, але це не заважає їй бути популярною серед crypto спільноти. Завдяки цьому, її можна купити не тільки на криптовалютних біржах, але й на мультивалютному гаманці такому як криптонатор й ін.

На піку популярності, курс догкоін досягав $ 0,017 за монету.

Прогноз і перспективи курсу DOGE на 2019 рік

Хотілося б відзначити, що створена "по-жарті" криптовалюта, на піку популярності мала понад 1 мільярд доларів капіталізації. Таких результатів вдалося досягти завдяки популярності мема, із зображенням собаки, яка тепер є «обличчям» монети.

Якщо говорити серйозно, то яким буде майбутнє цієї криптовалюта складно уявити, адже окрім своєї доступності та простоти, догкоін немає інших переваг. А може це і є ключ до успіху?

Висновки

Одна з найголовніших переваг Dogecoin над іншими популярними криптовалютами, це повна прозорість та довіра користувачів, оскільки станом на сьогодні, за даними представником цифрових грошей не було помічено участь в «мутних» справах і схемах.

Більш того, спільнота doge неодноразово підтримували збір коштів на благодійність. А у 2014 році, і зовсім, брало участь в зборі коштів на підтримку збірної команди Ямайки з бобслею.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Тернопілля: на ...

КОМЕНТАРІ