Основні причини поломок ноутбуків

Основні причини поломок ноутбуків

05.08.19 17:37 0 4790

Якщо уважно вивчити статистику причин, за якими ноутбук потрапляє в ремонт, то можна зробити висновок, що звернення в сервісні центри досить типові. Основних проблем можна успішно уникнути при нормальних умовах експлуатації.

Першою причиною поломки найчастіше є заводський брак. Через брак може постраждати практично будь-яка деталь ноутбука. Найчастіша несправність — не працюючий блок живлення. Також можуть бути серйозні проблеми з жорстким диском, вентилятором, материнською платою, монітором. Якщо ноутбук ще на гарантійному обслуговуванні, то варто негайно звернутися сервісний центр.

Друга поширена причина поломки пристрою — людський фактор. Після покупки ноутбука людина практично не розлучається з ним. Їсть, п'є поруч з пристроєм, тому може перевернути склянку з водою на клавіатуру. Залита водою клавіатура — це також досить поширена проблема. Якщо така неприємність сталася, то слід швидко вимкнути ноутбук з розетки, потім витягнути батарею, просушити її, після цього негайно відправитися в сервісний центр. Наприклад, ремонт ноутбуків в Івано-Франківську можна провести в сервісному центрі «PROКОМП».

Категорії поломок ноутбуків

Фахівці поділяють несправності ноутбуків на наступні категорії:

Програмні

Основні симптоми програмного збою:

  1. поява всіляких повідомлень про помилки;
  2. загальмованість системи;
  3. наявність вірусів.

Програми та система може не завантажуватися зовсім, постійно перезавантажуватися або зависати.

Апаратні

Такі несправності можна розділити на:

  • Механічні.
  • Електронні.
  • Змішані.

Останні несправності — найпоширеніші, тому далі ми розглянемо їх більш детально.

Змішані поломки ноутбуків:

  1. Вихід з ладу клавіатури. Надмірні зусилля при постійній роботі на клавіатурі можуть викликати її поломку. Тому не варто стукати по клавішах, клавіатура вимагає дбайливого звернення.
  2. Пошкодження матриці екрана. Основна причина такого пошкодження — забуті на клавіатурі предмети. Кришка ноутбука закривається, а предмет завдає пошкодження матриці. Ноутбук не стійкий до падінь, до будь-якого сильного механічного впливу.
  3. Вигорання контролерів портів. Найчастіше такі несправності зустрічаються в пристроях низької та середньої вартості (бюджетні моделі ноутбука), де виробник сильно заощадив на захисті.
  4. Пошкодження кластерів жорсткого диска, непрацюючі пікселі матриці. При покупці ноутбука необхідно відразу протестувати вінчестер, ретельно оглянути якість монітора.
  5. Перегрів. Основна причина — забруднення. При роботі в ліжку в ноутбук постійно потрапляє пил, пух, елементи вовни. Сміття засмічує систему охолодження ноутбука. Тому краще працювати за столом, а не на дивані. Також не варто переносити включений пристрій в сумці для транспортування. Необхідно один раз на рік приносити ноутбук в сервісний центр для якісного очищення пристрою.
  6. Ноутбук перестав читати або записувати компакт диски. Найчастіше фахівці рекомендують замінити привід. Причинами цієї несправності можуть бути: знос блоку головки приводу, вигорання лазера, пошкодження оптики, попадання пилу в привід. Для усунення даної несправності необхідно розібрати пристрій і почистити привід.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Jaguar E-Pace: Обзор

КОМЕНТАРІ