Південна Корея і США починають військові навчання попри застереження Пхеньяна

Південна Корея і США починають військові навчання попри застереження Пхеньяна

06.08.19 08:24 0 1172
Військові Південної Кореї повідомляють про початок спільних навчань із силами США, попри заяви Північної Кореї про те, що військові навчання можуть поставити під загрозу ядерні переговори між Пхеньяном і Вашингтоном.

Міністерство оборони Південної Кореї 5 серпня заявило, що мета переважно комп'ютерних командно-штабних навчань – перевірити потенційну спроможність Сеула перебрати оперативний контроль над своїми військами з Вашингтона.

«Готуються наші спільні навчання щодо перевірки наших потенційних можливостей перебрати оперативний контроль під час воєнного стану», – повідомили в Міноборони.

Наразі у договорі про безпеку США і Південної Кореї зазначено, що командування об'єднаними силами у випадку війни бере на себе американський генерал, але Сеул давно прагне змінити цю позицію.

Міністерство наразі не підтвердило і не спростувало повідомлення про те, що навчання почалися вранці 5 серпня.

Спільні маневри відбуваються після випробувань Північною Кореєю серії ракет малої дальності. Пхеньян назвав свої дії «попередженням» для Півдня, застерігаючи Сеул від спільних навчань із Вашингтоном.

Президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрічалися тричі і провели два саміти щодо припинення програми ядерної зброї в Пхеньяні.

Переговори в Ханої в лютому були безрезультатними, оскільки США наполягають на тому, щоб Північна Корея повністю позбулася ядерної зброї, а Пхеньян вимагає послаблення санкцій.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі завдяки ...

КОМЕНТАРІ