Які акумулятори вибрати для сонячних систем?

Які акумулятори вибрати для сонячних систем?

06.08.19 14:35 0 3194

Сонячна станція на даху власного будинку використовується для різних цілей. Можна як продавати електроенергію в мережу по «зеленому тарифу», так і використовувати в якості автономної чи резервної електросистеми. Основою сонячної системи для незалежного електропостачання є акумуляторні батареї. Саме вони визначають тривалість, протягом якої буде працювати система між зарядами. Тому важливо розуміти різницю між різними типами акумуляторів. На сучасному ринку представлена велика кількість пристроїв, наприклад, гелеві, AGM та літій-іонні акумулятори. Дізнатися, в чому різниця між ними можна в розгорнутій статті за посиланням. Правильний вибір акумулюючої техніки забезпечить оптимальну роботу всієї сонячної станції.

Вибір акумулятора

На ринку сучасних пристроїв для накопичення електроенергії більш просунутими акумуляторами вважаються літій-іонні. Вони відрізняються стійкістю до глибокого розряду, неперевершено працюють до 20 років та не потребують обслуговування. Але першість над літієвими акумуляторами беруть гелеві та AGM акумулятори за більшу цінову доступність.

Гелевий акумулятор

Цей вид пристроїв відноситься до свинцево-кислотних акумуляторів останньої модифікації. Пластини з електролітом розділяє гель. Він попереджає руйнування пластин, коротке замикання та поломку акумуляторної батареї. Також така фіксація у желеподібній субстанції слугує захистом від ударів та вібрацій.

Гелевий акумулятор для сонячних електростанцій

Ці моделі мають ресурс на 600 циклів глибиною 50% та до 1 200 — глибиною 30%. Потрапляння шкідливих речовин у навколишнє середовище неможливе за рахунок герметичного корпусу.

Акумулятор AGM

Пристрій складається з поглинаючого скляного мату, який зв’язує електроліт. Ці мати заповнюють весь простір між пластинами, які ввібрали електроліт, фіксуючи при цьому пластини із свинцю. Конструкція герметична, навіть при пошкодженні свинцеві пластини запобігають протіканню акумулятора.

Акумулятор AGM для сонячних систем

Акумуляторна батарея AGM відрізняється швидким зарядом та широким діапазоном робочих температур — від -30 до +50°C. До недоліків, порівняно з гелевими аналогами, можна віднести: менша кількість робочих циклів та погане сприйняття частих перезарядів.

Акумулятори для сонячних панелей — безпечно і зручно!

Для забезпечення гарного функціонування всієї сонячної системи перед покупкою акумулятора потрібно врахувати якість кожної її ланки виходячи з необхідних розрахунків потужності.

Зараз у продажу є акумулятори для сонячних систем, з різною потужністю і технічними параметрами, в інтернет-магазині «Правильне електроживлення». Тут можна підібрати надійний прилад як бюджетного варіанту, так і більш потужні преміум-моделі, здатні давати електроенергію кілька днів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Європейська Рада ...
Наступна новина: Для чего нужен бальзам для ...

КОМЕНТАРІ