Яке діагностичне обладнання використовується на СТО?

Яке діагностичне обладнання використовується на СТО?

06.08.19 22:38 0 2613

Діагностичне обладнання для станцій техогляду та автосервісу контролює технічний стан автомобіля, а від цього безпосередньо залежить безпека транспортного засобу під час руху. Основні завдання діагностичного обладнання для авто (до речі, придбати його можна на сайті) - це аналіз стану систем і вузлів транспортного засобу, визначення та аналіз несправностей. Від коректно виконаної діагностики залежить успішність ремонтних робіт.

Діагностичне обладнання для СТО

В даний час для діагностики автомобілів існує цілий арсенал спеціального діагностичного обладнання для СТО:

  • автосканер;
  • мотор-тестери;
  • газоаналізатори;
  • димоміри;
  • засоби малої діагностики.

За допомогою діагностичного обладнання для автомобілів здійснюється аналіз стану різних систем і вузлів авто:

  1. системи живлення та охолодження двигуна;
  2. зчеплення;
  3. коробки передач;
  4. заднього мосту;
  5. карданного валу й проміжної опори;
  6. рульового управління;
  7. гальмівної системи;
  8. ресор і елементів підвіски.

Яке саме діагностичне обладнання необхідно для оснащення СТО (автосервісу)?

З приводу цього питання немає єдиної думки навіть серед фахівців. Перший критерій правильного вибору діагностичного обладнання для автосервісу — це розмір, сфера діяльності та спеціалізація СТО або авто-майстерні. Вплинути при покупці діагностичного обладнання може й той факт, наскільки нова ця сфера діяльності для автосервісного підприємства, чи йде мова про створення нового напряму або це удосконалення вже наявного.

Сучасне діагностичне обладнання для автомобілів досить різноманітне. І тут кваліфікація фахівців автосервісу грає не останню роль. Чим досвідченіший і професійна людина працює на ділянці діагностики, тим в меншій кількості «наворотів» діагностичного обладнання він потребує. Дбайливий господар завжди враховує економічні фактори: вартість діагностичного обладнання для автосервісу і терміни його окупності. Тут на перший план виходить співвідношення «ціна — якість» кожного конкретного виду діагностичного обладнання для автосервісу, СТО тощо.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Что такое полистирол?

КОМЕНТАРІ