Норійний ківш: метал або пластик?

Норійний ківш: метал або пластик?

07.08.19 13:58 0 4410

Багато покупців норійних ковшів, мають сумніви з приводу заміни металевих на пластикові. Люди часто задають питання про те, чи генерується статична електрика при використанні пластикових ковшів і чи є небезпека для вибуху пилу? Далі ми розглянемо деякі факти, які слід враховувати, перш ніж зробити остаточний вибір. А розповість нам про це співробітник заводу "ТІМОЛ": https://www.timol.com.ua/shneki-pogruzochnye, який безпосередньо випускає високоякісні норійні ковші з поліуретану.

Що стосується статичної електрики:

  1. Існує статична здатність ременя, яка використовується в елеваторній норії, в результаті чого статична електрика переходить в шків норії.
  2. Норійний ківш не генерує достатньо статичної електрики, значення електропровідності ременя (зазвичай 300 МОм).
  3. Вся статична електрика, що генерується ковшем, розряджається через норійні болти в шківах норії. Шківи, у свою чергу, повинні бути завжди заземлені.
  4. Що стосується вибуху пилу, слід мати на увазі, що іскра, викликана статичною електрикою, або "холодною іскрою", не має достатньої енергії, щоб запалити пил і спричинити вибух. Тільки "гаряча іскра", всього один зішкріб металу по металу, має достатньо енергії, щоб здійснити вибух пилу.

Металевий норійний ківш проти пластикового норійного ковша:

  • Пластиковий норійний ківш не статичний.
  • Пластиковий норійний ківш не піддається корозії.
  • Пластикові норійні ковші будуть згинатися, якщо вони зіткнуться з перешкодою, що дозволить їм пройти без пошкоджень, потім вони повернутися до своєї первісної форми. У сталевих ковшах з'являться вм'ятини та нерівності; деформація металевого ковша також збільшує ризик іскри шляхом дотику до металевих об'єктів норії, розташованих поруч з ковшом.
  • Виправлення або зміна ушкоджень сталевого ковша вимагає багато часу та зусиль.
  • При використанні відповідного пластика для конкретного застосування, тривалість працездатності таких ковшів повинна бути настільки ж хорошою чи навіть кращою за металеві аналоги.
  • Пластикові норійні ковші також значно менше важать, що, у свою чергу, може знизити витрати за рахунок можливості використовувати більш просту норійний стрічку. Вони також поліпшать життя інших компонентів приводу норії.
  • Поліетилен і поліуретан (матеріали з яких виробляються пластикові норійні ковші) схвалені для використання в харчовій промисловості майже у всіх країнах, в той час як металеві норійні ковші часто заборонені.
  • Легка вага пластикових норійних ковшів, дозволяє розмістити їх ближче один до одного, тим самим підвищується потужність самої норії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: США звинуватили Китай у ...
Наступна новина: Акушер-гінеколог: що це за ...

КОМЕНТАРІ