Самі популярні способи покупки / продажу валюти

Самі популярні способи покупки / продажу валюти

07.08.19 22:40 0 2404

У період турбулентності на валютних ринках дуже важливо купувати або продавати валюту з найменшими витратами. В останні роки ринок лихоманило і багато хто побіг до заповітної обмінки за покупкою доларів. Хтось рятує заощадження, хтось ще не встиг купити валюту на відпочинок. Ну а далі, ми розглянемо два найбільш популярні серед українців способи купівлі валюти.

Обмінні пункти

Це найбільш очевидний та простий спосіб обміну гривні на валюти інших країн. Але потрібно пам'ятати, що кращий курс обміну валюти не обов'язково в найближчому до вас пункті. Порівняйте курси в різних обмінних пунктах, благо в наші часи доступного інтернету, порівняння займе всього декілька хвилин.

Необхідно враховувати, що під час сильної волатильності, поки ви добираєтеся до обмінника, курс може змінитися. Тому в даному випадку, найкращим виходом буде попереднє бронюванням потрібної суми та курсу валюти на сайті обмінника. Наприклад, в Чернівцях це можна зробити на сайті https://obmin.chernivtsi.ua.

Основний мінус при такому обміні — це ваша безпека. Ви заходите в пункт обміну з готівкою і виходячи стаєте легкою жертвою шахраїв. Пам'ятайте, про це. Часто в шахрайську схему залучені й працівники обмінного пункту. Мінусів у цього древнього способу вистачає. Тому будьте пильні та пам'ятайте, що якщо ви вийшли з кабіни обмінного пункту, то скасувати операцію вже буде не можливо. Але все ці "схеми" стосуються сумнівних обмінників. Пунки обміну валют, які мають ліцензію НБУ працюють на 100 % прозоро і забезпечують найкращі умови для своїх клієнтів.

Обмін через додаток

Для придбання валюти через інтернет-банкінг, потрібно відкрити валютний і гривневий рахунки, деякі банки вимагають наявність банківської карти. Перед здійсненням переказу банк продемонструє вам курс валюти. Вся операція займе кілька хвилин. Достатньо лише натиснути кілька значків і ввести суму, що ви хочете придбати.

Великий мінус даного способу полягає в тому, що курси валют тут не такі вигідні як в обмінному пункті, тому заздалегідь все прорахуйте, перед тим, як щось робити.

Ну а плюсами даного методу обміну валют є:

  1. Надійність. Вас не обдурить касир і не підстережуть грабіжники, щоб відібрати готівку.
  2. Зручність. Онлайн-банкінг працює цілодобово.
  3. Швидкість. Не треба нікуди йти та стояти в черзі.
  4. Прозорість. Банк заздалегідь повідомляє про комісії, а самі операції гранично прості та зрозумілі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Що потрібно знати,щоб ...
Наступна новина: Що валюта та валютний курс?

КОМЕНТАРІ