Як формується комерційний курс валют в Україні?

Як формується комерційний курс валют в Україні?

08.08.19 00:03 0 8644

Сьогодні вже нікого не здивуєш яскравими табло з курсами валют, які стоять на кожному кроці та інформують людей про актуальний курс валют. Найчастіше такі електронні таблички можна побачити на банках і обмінних пунктах валют. Сьогодні ми поговоримо про комерційний курс цих самих валют і фактори які впливають на його формування. Ну а розповість нам про це співробітник столичної обмінки https://obmenka24.kiev.ua/, завітавши до якої ви безпосередньо зможете купити чи продати валюту в Києві.

Комерційний курс валют: що потрібно знати?

Для українців комерційний курс валют — це важливий показник. Він є індикатором п'яти важливих факторів:

  1. Купівельної спроможності громадян.
  2. Рівня інфляції.
  3. Довіри громадян до національної валюти.
  4. Попиту на валюту на внутрішньому ринку.
  5. Політичної обстановки в країні.

Коли змінюється один (або відразу всі п'ять показників), ми спостерігаємо за стрибками комерційного курсу.

Як передбачити зміни комерційного курсу валют?

Безпрограшний спосіб — це стежити за фінансовими та економічними новинами. У них повідомляють про те, як змінилася купівельна спроможність українців або рівень інфляції.

Виходячи з цих даних, ви зможете передбачити, чого очікувати від комерційного курсу валют найближчим часом. Якщо рівень інфляції зріс, варто очікувати збільшення вартості долара, євро та інших іноземних валют.

Нагадаємо, що офіційний курс валют встановлює Національний банк України (НБУ). При цьому в інших банках і обмінних пунктах ці показники можуть відрізнятися.

Додаткові фактори впливу

Один з аспектів, який визначає комерційний курс валют, — фінансова допомога від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Після отримання чергового траншу ситуація у фінансовій сфері стабілізується на 2-3 місяці. Завдяки фінансовій допомозі вдається "стримувати" інфляцію, вплинути на купівельну спроможність українців і підвищити попит на національну валюту.

Однак зараз є дві головні проблеми — недовіра українців до гривні та нестабільна політична ситуація в країні. Через це ажіотаж на іноземну валюту не вщухає, оскільки рядовим українцям важливо зробити хоча б мінімальних запас ви доларах або євро "на чорний день".

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ