Курс валют в банках: що про нього потрібно знати?

Курс валют в банках: що про нього потрібно знати?

08.08.19 00:44 0 8378

Щоб бути обізнаним про економічну ситуацію у світі, укладати вигідні міжнародні угоди й просто за потреби здійснювати обмін, обов'язково потрібно відстежувати курс валют в банках. Ця інформація дозволить вам мінімізувати втрати на курсовій різниці та залишитися у виграші. Пропонуємо докладніше розглянути тему формування валютних курсів в банках. А розповість нам про це співробітник обінника валют http://obmenka-mariupol.com.ua, відвідавши який ви безпосередньо може купити або продати валюту в Маріуполі.

Від чого залежить курс валют в банках?

Курс обміну валют в банках встановлюється на основі офіційних даних, які щодня оголошуються Національним банком України. Даний орган контролює діяльність всіх банків держави та регулює події на міжбанківському валютному ринку. Щоб підтримувати стабільний курс гривні до іноземних валют, НБУ застосовує різні ринкові та адміністративні інструменти. Він:

  • збільшує або зменшує процентну ставку по кредитах;
  • проводить валютні інтервенції;
  • продає боргові зобов'язання;
  • встановлює обмежену суму, яку можна купити або продати в інвалюті за 24 години.

Також курс валют в банках знаходиться в прямій залежності від стану економіки країни. Окрім того, на динаміку курсів інвалют впливають і такі показники, як:

  1. ВВП і ВНП;
  2. державний борг;
  3. рівень інфляції;
  4. відсоток безробітного населення;
  5. індекс ділової активності;
  6. платіжний баланс.

Є ще два важливі чинники, що впливають на курс валют в банках і це:

  • Попит і пропозиція. Баланс між попитом і пропозицією на внутрішньому ринку валют істотно впливає на формування курсів. Якщо в державу надходить мало іноземних грошей, виникає дефіцит. Це тягне за собою подорожчання інвалюти.
  • Політична ситуація. Недавні президентські та парламентські вибори, а також військовий конфлікт з Росією відображаються на динаміці валютних курсів. Варто відзначити, що українці не довіряють національній грошовій одиниці та переводять заощадження в іноземну валюту, підвищуючи тим самим на неї попит.

Кому цікавий курс валют в банках?

Стежити за курсом валют в банках — важливе завдання для:

  1. Підприємців і бізнесменів. Багато з них закуповують товари за кордоном або продають їх закордонним підприємствам, тому для укладання угод потрібно обмінювати валюту.
  2. Трейдерів. Щоб заробляти на біржах, необхідно розуміти поточну ситуацію і вміти складати прогнози на найближче майбутнє.
  3. Тих, хто планує поїздку за кордон. Це може бути туристична подорож, ділове відрядження, тимчасова або постійна міграція. У будь-якому випадку, варто заздалегідь зробити конвертацію грошей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Трамп призупиняє ...

КОМЕНТАРІ