Шини для навантажувачів: що потрібно знати?

Шини для навантажувачів: що потрібно знати?

08.08.19 12:55 0 4083

Шини для навантажувачів повинні забезпечувати найбільш економічну експлуатацію цього виду техніки, оскільки використання цих транспортних засобів забезпечує безперебійну роботу складу або великої торговельної точки. Які ж бувають шини для навантажувачів? Нумо розбиратися. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину http://buyautoparts.com.ua/shiny/spetsshiny-k-pogruzhchikam, в якому їх безпосередньо можна придбати за доступною ціною.

Види шин для навантажувачів

Тут все залежить від того, в якому приміщенні (або на вулиці) використовується дана техніка, тобто все впирається в умови експлуатації. За цим параметром шини для навантажувачів поділяються на:

  1. пневматичні;
  2. бандажні;
  3. цільнолиті.

А тепер розгляньмо їх більш детально.

Пневмошина

Що стосується пневмошин, то тут можна навести повну аналогію з автомобільними. Такі покришки відмінно «ковтають» нерівності поверхні, такі як: ями, вибоїни, купини. Вони максимально щадять підвіску «кара», при цьому піддаються досить високому зносу на нерівностях. Вони досить універсальні, однак можуть бути схильні до такого явища як «грижа», яке утворюється через удар (наїзд на яму з гострими краями та ін.). При великому навантаженні корд може лопнути й утвориться здуття, внаслідок чого покришку доведеться поміняти.

Ще один з мінусів — можливе перекидання вантажу через різницю накачування коліс. Тобто вам постійно доведеться стежити за станом покришки та тиском. З іншого боку, такі шини забезпечують чудовий контакт з покриттям, можуть використовуватися як всередині, так і зовні приміщень та підходять для постійної експлуатації поза будівлями й спорудами.

Бандажна шина

Такі шини хоч і вважаються морально застарілими, проте їх відрізняє неймовірний ресурс і надійність. Демпфуючим шаром тут виступає лише протектор, що дозволяє такій покришці вільно їздити по металобрухту, цвяхах й іншим поверхням, де суцільнолиті й, тим більше, пневмошини швидко вийдуть з ладу.

Суцільнолита шина

Такі шини являють собою своєрідний «пиріг», де шарами розташовані:

  • Протектор. Зовнішній шар, який є «кремом», при цьому бере на себе основне навантаження — механічне, динамічне.
  • Демпфуючий шар. Він — самий «смачний», оскільки амортизує удари, розподіляє тепло від тертя колеса, забезпечує надійність повороту та ін.
  • Кордований шар. По аналогії з пирогом він буде «коржем», тобто до нього кріпляться інші шари й саме з його допомогою шина монтується на колесо.

Суцільнолиті шини для навантажувачів можуть мати й куди більшу кількість шарів, які забезпечують чудове зчеплення з покриттям протягом всього терміну експлуатації, який у цих покришок вкрай великий. Вони не бояться проколів, можуть їздити по цвяхах і саморізами, не втрачаючи своїх властивостей.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ