На Рівненщині за позовом прокуратури повернуто земельну ділянку комунальної форми власності вартістю понад 189 тис. грн.

На Рівненщині за позовом прокуратури повернуто земельну ділянку комунальної форми власності вартістю понад 189 тис. грн.

09.08.19 08:00 0 1789
Дубенською місцевою прокуратурою виявлено порушення при розпорядженні Підлозцівською сільською радою Млинівського району земельною ділянкою, яка попередньо була визнана судом відумерлою спадщиною.

Зокрема, підставою для внесення позовної заяви стало те, що органом місцевого самоврядування усупереч вимогам ч. 3 ст. 1283 Цивільного кодексу України, земельну ділянку площею 4,47 га та вартістю понад 189 тис. грн., передано одному з товариств з обмеженою відповідальністю Волинської області за договором під охорону спадкового майна.

Так, чинним законодавством встановлено, що охорона спадкового майна триває до закінчення строку, встановленого для прийняття спадщини, або набрання законної сили рішенням суду про визнання спадщини відумерлою.

У той же час, зазначена земельна ділянка на підставі рішення суду визнана відумерлою спадщиною, що не враховано сторонами при укладенні спірного договору.

У зв'язку з тим, що в ході судового розгляду сторонами у справі добровільно виконано позовні вимоги прокуратури, чим фактично усунено встановлені порушення закону, а земельну ділянку повернуто територіальній громаді, ухвалою господарського суду Рівненської області провадження у справі закрито.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виставка ExpoShoes Online ...
Наступна новина: Компанія Ахметова називає ...

КОМЕНТАРІ