Киргизстан: кількість постраждалих під час штурму резиденції Атамбаєва зросла до 45

Киргизстан: кількість постраждалих під час штурму резиденції Атамбаєва зросла до 45

09.08.19 12:02 0 2629
Внаслідок сутичок під час спроби затримання колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва 7 серпня з травмами шпиталізовані 45 людей. Раніше повідомляли про одного загиблого поліцейського і 15 постраждалих.

Крім того, за даними Міністерства з охорони здоров'я Киргизстану, серед поранених – 15 поліцейських.

Бійцям спецназу не вдалося затримати колишнього президента в його будинку в селі Кой-Таш, повідомляє киргизька служба Радіо Свобода.

Атамбаєв виступив зі зверненням. Відеозапис його заяви показали в ефірі телеканалу «Апрель». Він наголосив, що спроба його затримання була незаконною і неконституційною.

Силовики залишили село. Це сталося після переговорів із прихильниками Атамбаєва, які погодилися відпустити захоплених у заручники шістьох поліцейських.

Експрезидент заявив, що він готовий був надати письмові свідчення, «але влада не прислухалась» до його закликів «діяти в межах закону».

7 серпня спецназ почав операцію, штурмуючи будинок експрезидента, поруч з яким перебували кілька сотень його прихильників. Один із них вів пряму трансляцію з місця подій. На кадрах видно озброєних людей у масках і формі спецназу, чути звуки, схожі на постріли. За даними Держкомітету національної безпеки, спецназ не застосовував вогнепальну зброю.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ