5 основних причин несправності пральних машин

5 основних причин несправності пральних машин

10.08.19 01:08 0 7243

Якими б не були причини поломки пральної машини, справа краще довірити професійному майстру. Але іноді проблема настільки очевидна, що її можна вирішити самому. Давайте ж розглянемо 5 основних несправностей
пральної машини. Ну а розповість нам про це співробітник компанії https://servise.by, яка безпосередньо займається ремонтом пральних машин в Гомелі та області.

Пральна машина не набирає воду або набирає повільно

Перш, ніж викликати майстра, упевніться:

  • Чи відкритий вентиль подачі води;
  • Чи не засмічений фільтр;
  • Чи закриті дверцята машинки;
  • Чи не впав тиск в системі водопостачання;
  • Чи не перехилився підвідний шланг.

Щоб почистити фільтр відкрутіть шланг подачі води, вийміть плоскогубцями сіточку та ретельно промийте її. Якщо це не дало ніяких результатів і проблеми залишилися, викликайте фахівця. Можливо, зламався заливний клапан, реле рівня води або електронний модуль.

Пральна машина не нагріває воду

Часті несправності приховані в нагрівачі (в ТЕНі). Причини поломки:

  1. замикання пристрою;
  2. перепади напруги;
  3. довгий термін експлуатації;
  4. жорстка вода.

Накип, що утворився на металевій поверхні нагрівача, суттєво погіршує теплообмін, а також руйнує його. Окрім того, термін служби нагрівача багато в чому залежить від температури прання. Також запам'ятайте, що при частому кип'ятінні білизни, ТЕН швидше вийде з ладу.

Поломка пральної машини-автомату часто виникає при її неправильному підключенні. Тому набрана вода може мимоволі зливатися в каналізацію, не встигаючи нагрітися.

Кваліфікований майстер, щоб встановити причину поломки, обов'язково перевірить термодатчик, відповідальний за нагрів води, або електронний модуль, від якого залежать всі процеси, що відбуваються в агрегаті.

Пральна машина не віджимає білизну

Серед можливих несправностей часто поширені такі:

  • несправний вимикач «відключення віджиму»;
  • пошкоджений електродвигун або зношені його щітки;
  • зіпсувався нагрівальний елемент.

Не обертається барабан в пральній машині

Це одна з частих поломок, яка відбувається при перевантаженні пральної машини. Її можуть викликати:

  1. поломка електронного модуля;
  2. чужорідний предмет, який застряг між баком і барабаном;
  3. згорання двигуна;
  4. ослаблення, злет або розрив ременя приводу.

Спочатку потрібно перевірити чи вільний хід барабана (зробити це можна обертаючи його в різні боки). Якщо він не крутиться, значить в бак потрапив сторонній предмет. При вільному обертанні, якщо ви не чуєте сторонніх шумів, перевірте натяг ременя приводу, попередньо знявши задню та бічну панель пральної машини.

Серйозніші проблеми з пральною машиною полягають в несправності двигуна, які виявляють при комплексній діагностиці досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити ремонт самостійно, тому що ваші дії можуть збити настройки роботи датчиків.

Із пральної машини витікає вода

Якщо така поломка сталася з новою технікою, відразу звертайтеся в сервісний центр, де вам безкоштовно продіагностують та усунуть несправність. Як правило, витік води виникає при виробничому браці або неправильному встановленні пристрою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: ЖК «Зіркова Вежа» у ...

КОМЕНТАРІ