Кінезіо тейп: як це працює?

Кінезіо тейп: як це працює?

10.08.19 21:28 0 3942

Багато з тих з тих, хто дивився Олімпійські ігри чи спортивні легкоатлетичні змагання, задавався питанням, що це за кольорові пластирі, якими обклеюють себе спортсмени? Ці пластирі називаються кінезіо тейп (Kinesio tape), а метод накладення — кінезіо тейпуванням, або кінезіотейпінгом (Kinesio Taping). Понад 30 років тому його винайшов і розробив мануальний терапевт з Японії, доктор Кензо Касі (Kenzo Kase).

Метод Kinesio Taping полягає в накладенні тейпів по лініях мускулатури для зменшення болю та запалення, для розслаблення перенапружених і втомлених м'язів, а також для підтримки м'язів і зв'язок. Кінезіо тейпування набуло широкого поширення після Олімпіади в Сеулі в 1988 році завдяки високій ефективності. Воно використовується до сих пір як професійними спортсменами, так і звичайними людьми. Далі, ми поговоримо про кінезіо тейпи більш детально. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://towershop.ru, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Як працює кінезіо тейп?

Прагнення доторкнутися до шкіри в області больових відчуттів — природна реакція людини. Ми робимо так, не замислюючись. Інша справа — обстеження у лікаря. Коли спеціаліст приступає до лікування, він, як правило, пальпує та оцінює поверхню шкіри в тій області, на яку скаржиться пацієнт.

Сенсорна взаємодія дійсно знижує біль. Шкіра — найбільший сенсорний орган людини, і він з'єднаний з нашою нервовою системою. Вчені прийшли до висновку, що забезпечити лікування навіть глибоких шарів можливо за допомогою тейпів, що накладаються на поверхню епідермісу. За цим принципом працює та винахід Кензо Касі: терапевтичні стрічки Kinesio стимулюють нервову систему людини через вплив на поверхню шкіри, посилюючи ефективність лікування.

Основний механізм в роботі тейпів — це моделювання м'язово-фасціального сегмента, яке відбувається завдяки певному натягу та особливому наклеювання стрічок. При нанесенні аплікації впливу піддається:

  • шкіра;
  • підшкірна клітковина;
  • фасціальні утворення;
  • м'язи;
  • зв'язки.

Під час руху шкіра людини піднімається над м'язами та зв'язками, що створює додатковий внутрішньотканинний простір і полегшує лімфодренаж. Важливо, що даний метод тейпування не перешкоджає руху та дозволяє спортсменам продовжувати тренування й брати участь в змаганнях — в той час як звичайні методи тейпування припускають фіксацію суглобів і призначені тільки для стабілізації та підтримки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: «Бандитський режим»: ...
Наступна новина: Що потрібно занити про ...

КОМЕНТАРІ