У Гонконзі десятий тиждень поспіль тривають акції протесту

У Гонконзі десятий тиждень поспіль тривають акції протесту

13.08.19 13:18 0 1633
У Гонконзі 10 і 11 серпня відбулися дозволені і недозволені владою мітинги з вимогами притягти до відповідальності міську адміністрацію і припинити поліцейське насильство щодо демонстрантів. Тисячі жителів Гонконгу десятий тиждень поспіль протестують проти політики влади міста, яку вважають прокитайською.

11 серпня поліція застосувала сльозогінний газ для розгону маніфестантів у двох районах міста. У цей час тривала триденна маніфестація в гонконгському міжнародному аеропорту під гаслом «Свободу Гонконгу».

Китай різко засуджує протести в Гонконзі. Влада КНР, зокрема, чинить тиск на гонконзькі компанії, щоб ті застосовували санкції відносно своїх співробітників, які беруть участь в опозиційних акціях, повідомляє «Німецька хвиля».

Гонконг ніколи не був незалежною державою. У різний час він перебував під суверенітетом Китаю, Великої Британії, Японії. У 1997 році Гонконг перейшов під юрисдикцію Китаю. У той же час Гонконг до 2047 року зберігає значну автономію і формально може незалежно обирати керівника.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протести в Гонконзі: ...
Наступна новина: Росія: активіста ...

КОМЕНТАРІ