Киргизстан: слідство вважає,що Атамбаєв особисто застрелив поліцейського

Киргизстан: слідство вважає,що Атамбаєв особисто застрелив поліцейського

14.08.19 13:18 0 1939
Генеральна прокуратура Киргизстану висунула звинувачення проти колишнього президента Алмазбека Атамбаєва в зв'язку з подіями в його резиденції в селі Кой-Таш. Серед цих звинувачень – убивство поліцейського-спецпризначенця. Про це 13 серпня заявив генеральний прокурор Откурбек Джамшитов, повідомляє киргизька служба Радіо Свобода.

« звинувачення висунуті Атамбаєву – за фактами організації заворушень, незаконному обігу зброї, перешкоджання слідству, захоплення заручників, вбивства і замаху на вбивство», – повідомив генпрокурор.

Голова Державного комітету національної безпеки Киргизстану Орозбек Опумбаєв заявив, що колишній президент Алмазбек Атамбаєв готував державний переворот. Опумбаєв додав, що в бійця сил спеціального призначення, який загинув під час спроби затримання Атамбаєва, стріляв сам колишній президент.

Атамбаєв заарештований до 26 серпня, він перебуває в СІЗО. У Первомайському районному суді Бішкека, який ухвалював це рішення, вказали, що колишнього президента заарештували в межах розслідування про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва у 2013 році.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: Трамп відклав мита на ...

КОМЕНТАРІ