Greenpeace: 2019 рік може стати рекордним за площею лісових пожеж у Росії

Greenpeace: 2019 рік може стати рекордним за площею лісових пожеж у Росії

14.08.19 13:02 0 1685
2019 рік може стати рекордним за площею лісових пожеж у Росії, повідомляє російське відділення Greenpeace.

«Дощі і похолодання в Сибіру викликали помітне поліпшення ситуації з лісовими пожежами, однак поточна площа пожеж досягла максимуму з початку року – 5,4 мільйона гектарів. Загальна площа, пройдена вогнем, найближчим часом перевищить рівень 2018 року, а до кінця сезону може побити і рекорд 2012 року», – йдеться в повідомленні на сайті організації.

Екологи наголошують, що рекордні площі пожеж роблять «колосальний внесок у зміну клімату», який можна порівняти з викидами в атмосферу вуглекислого газу 49 мільйонів автомобілів на рік. Мільйони людей страждають від задимлення, а дикі тварини позбавляються середовища проживання, наголошують у Greenpeace.

При цьому переважна більшість пожеж, що вирують зараз у Сибіру, відбуваються в так званих «зонах контролю», в яких, згідно із законом, гасити вогонь не потрібно. Саме через це, вважають в Greenpeace, пожежі й охопили мільйони гектарів лісу.

Екологи вимагають від влади переглянути «зони контролю» і забезпечити необхідне бюджетне фінансування для боротьби з пожежами. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В українських поїздах ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ