Перевезення сільськогосподарської техніки: що потрібно знати?

Перевезення сільськогосподарської техніки: що потрібно знати?

16.08.19 15:08 0 3683

Послуги з перевезення сільськогосподарської техніки полягає в транспортуванні негабаритних конструкцій, які використовуються для вирощування, обробки та збору зернових й інших аграрних культур. Ширина застосовуваного в сільському господарстві нерозбірного обладнання становить понад 2,65 метра, тому під час транспортування краї обладнання виходять на зустрічну смугу руху. Це вимагає від перевізника отримання спеціального дозволу від служби експлуатації доріг України та транспортного відомства регіону, за яким буде переміщатися вантаж.

Перевезення сільськогосподарської техніки: загальна інформація

Замовником перевезення виступають аграрні підприємства та індивідуальні підприємці, в парку яких спостерігається дефіцит або відсутність аграрної спецтехніки. Перевезення має сезонний характер, однак зустрічаються індивідуальні випадки перевезення комбайнів по Україні взимку, коли необхідно доставити нову сільгосптехніку на стоянки агропромислових і транспортних підприємств. До речі, перевезення с/г техніки по Україні можна замовити в компанії "Авто Трал Сервіс": https://autotralservice.com.ua/perevozka-selhoztehniki/.

Специфіка перевезення с/г техніки

Агропромислові машини перевозяться за допомогою автомобілів з тривісним напівпричепом, навантаження на який може перевищувати 40 т. Перевезення комбайна тралом передбачає його фронтальне або тильне завантаження на рівну або фігурну платформу. Такі напівпричепи мають висоту 30-90 см для полегшеного заїзду спецтехніки.

Перед перевезенням тракторів, комбайнів, плугів, зрошувачів, сівалок і культиваторів необхідно забезпечити правильний розподіл маси вантажу на осі рухомого складу. Крім того, використовувана вантажна платформа повинна оснащуватися додатковими фіксаторами для більшої стійкості перевезеної конструкції.
Також під час перевезення сільськогосподарської техніки необхідно забезпечити:

  1. максимальну оглядовість водія автопоїзда;
  2. вільне управління рухомим складом;
  3. відкритість розпізнавальних знаків і бортового освітлення;
  4. дотримання швидкісного режиму до 60 км / год і акустико-екологічних правил (доставка вантажу повинна бути безшумною і не погіршувати видимість дороги іншим водіям через густий пил).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Розсувні перегородки зі ...
Наступна новина: Дезінфекція: чим вона ...

КОМЕНТАРІ