Що потрібно знати про рак молочної залози?

Що потрібно знати про рак молочної залози?

16.08.19 17:26 0 2894

Невтішні цифри статистики говорять, що у світовому рейтингу за показниками захворюваності та смертності від раку грудей Україна займає одне з перших місць. У структурі онкологічної захворюваності жінок рак грудей стоїть на першому місці, щорічно в нашій країні близько 50,000 жінкам ставляться цей невтішний діагноз. Однак при зростанні числа захворілих все більше жінок вдається врятувати. При постановці діагнозу на ранній стадії ймовірність повного одужання досягає 94 %! Головна проблема в тому, що понад 40 % пухлин діагностується на пізній стадії.

Саме тому, єдиним надійним способом боротьби з раком молочної залози є своєчасна діагностика. Чим раніше буде виявлене захворювання, тим вищі будуть шанси на збереження життя.  Більш детально, про рак молочної залоги, його діагностику та лікування можна прочитати на сайті https://www.lissod.com.ua/about-cancer/cancer-types/rak-molochnoj-zhelezy/.

Профілактика раку молочної залози

Існують загальноприйняті рекомендації щодо профілактики захворювань молочної залози:

  1. Корегуйте стресові стани.
  2. Дотримуйтеся режиму правильного харчування. У раціоні необхідно зменшити кількість тваринних жирів, збільшити споживання овочів, фруктів, продуктів, багатих на вітаміни А, С, каротин.
  3. Дотримуйтесь здорового та активного способу життя, виключіть шкідливі звички, стежте за вагою.
  4. Попереджайте і вчасно лікуєте хронічні гінекологічні захворювання, захворювання печінки, щитовидної залози. У більш дорослому віці також необхідна профілактика атеросклерозу й цукрового діабету.
  5. Якщо у Вас виявлені які-небудь патології в молочних залозах, дотримуйтесь рекомендацій лікаря та регулярно проходите діагностику молочних залоз.

Як не пропустити рак молочної залози?

Подбайте про своє здоров'я сьогодні, щоб дати собі шанс на життя завтра! Для цього:

  • Обов'язково пройдіть ультразвукове обстеження молочних залоз або мамографію, якщо такі обстеження були призначені лікарем.
  • Регулярно проводите самообстеження молочних залоз (один раз на місяць).
  • Регулярно (не рідше одного разу на рік) відвідуйте лікаря-мамолога — це фахівець в області захворювань молочних залоз.
  • Жінкам старше 40 років необхідно регулярно (не рідше 1 разу на рік) проводити мамографічні обстеження.
  • Жінкам молодше 40 років, а також жінкам під час вагітності та лактації потрібно регулярно проводити УЗД молочних залоз.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Вибираємо меблі для ...
Наступна новина: Что нужно помнить при ...

КОМЕНТАРІ