Чому не працює холодильник?

Чому не працює холодильник?

20.08.19 13:33 0 4967

Сучасний будинок насичений різноманітною побутовою технікою. Чого тільки тут не знайдеш: праски, міксери, блендери, плеєри, комп'ютери та телевізори. І це далеко не повний список. Але найбільш важливим і необхідним предметом досягнення науки та техніки є холодильник. Без нього життя дійсно може перетворитися на кошмар. Саме навколо холодильника протікає все життя домочадців, а його дверцята плескають в будинку найчастіше. Якщо не працює холодильник, то руйнується весь лад життя в будинку. Ця проблема повинна бути усунена швидко і професійно.

Не варто і намагатися відремонтувати холодильник самостійно. Такі дії можуть призвести до плачевних результатів. Ремонт холодильника необхідно довіряти справжнім професіоналам своєї справи. Ризик в цьому випадку не виправданий. Набагато простіше викликати майстра, наприклад, з майстерні "Барон": prorbt.ru/remont_holodilnikov, який завдяки величезному досвіду зможе швидко виявити та усунути будь-яку проблему. Ну а далі, ми розглянемо основні ознаки та причинами, які призводять до виходу морозильної техніки з ладу.

Основні причини поломки холодильника

Можна виділити наступні види неполадок в роботі морозильної техніки:

  1. електричні;
  2. механічні.

Несправності першого типу характеризуються виходом з ладу вентиляторів, реле або запобіжників. До несправностей 2-го типу відносять: розгерметизація охолоджувальних трубок, поломки корпусу та дефекти теплоізоляції. Варто відзначити, що механічні несправності усунути простіше, ніж електричні. Ну а тепер поговорімо про це детальніше.

Холодильник почав погано морозити або не морозить взагалі

Причиною цього може бути трішки перекошені дверцята холодильника, або дверцята, які нещільно закриваються. З цією проблемою можна впоратися навіть самостійно. Досить відрегулювати дверцята сильним натягом діагональних тяг, які знаходяться прямо під її панеллю.

Інша причина відсутності герметичності — деформація дверного ущільнювача. Це дуже часто відбувається зі старими холодильниками. В даному випадку ущільнювач необхідно замінити.

Холодильник також може перестати морозити й через проблеми в роботі терморегулятора, а також у зв'язку з погіршенням продуктивності роботи компресора. Із першою проблемою можна впоратися, відрегулювавши термостат. У другому випадку необхідна заправка компресора фреоном, можлива також його повна заміна.

Погана заморозка приладів, що мають функцію "NO FROST", може бути пов'язана з виходом із ладу вентилятора, електронагрівача або таймера. Тут єдиний варіант усунення несправності — заміна цих елементів на нові.

Протікання

Найчастіше холодильник протікає через засмічення його зливної трубки. Щоб тала вода змогла стікати по ній без затримок, трубку потрібно прочистити.

Ще одна ймовірна причина — це поломка терморегулятора та компресора. Це призводить до скупчення води всередині холодильного приладу. Необхідно відключити холодильну камеру, розморозити холодильник та викликати майстра.

Холодильник дуже сильно морозить

Періодичні відключення холодильника та сильна заморозка можуть бути наслідком випадкового натискання вами кнопки, яка відповідає за функцію швидкого заморожування. Функцію потрібно просто відключити. Також ви можете перевести ручку терморегулятора на вищу температуру.

Інтенсивне охолодження може бути викликано частковим витоком холодоагенту або засміченням капілярної трубки. Тут без допомоги фахівця вже не обійтися.

Сильний шум під час роботи

Сильне гудіння, клацання або тріск під час роботи холодильника можуть викликати несправності компресора, точніше — в його підвісці. Справитися з цією проблемою власними силами неможливо, бо для її усунення знадобиться спеціальне обладнання. Ризикувати чи залишати цю проблему без уваги не варто. Потрібно звернутися в сервісний центр або майстерню, що спеціалізується на ремонті холодильників.

Холодильник відключився самостійно і більше не включається

Таке може статися через несправний мережевий кабель або електричну вилку. Але це можливо тільки в тому випадку, якщо не працює компресор і немає світла всередині холодильника. Цю несправність можна усунути й самостійно.

Інша справа, якщо мотор не працює, а світло включається. Це означає, що прилад не працює через вихід з ладу одного з наступних елементів: електрична схема, пускозахисне реле, терморегулятор, система "NO FROST" або кнопки, що відповідає за розморожування. У цьому випадку ремонт варто довірити майстру.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: В Ісландії вшанували ...
Наступна новина: Дві російські станції ...

КОМЕНТАРІ