163-ю річницю з Дня народження Івана Франка у Тернополі вшанують словом,піснею та інструментальною музикою

163-ю річницю з Дня народження Івана Франка у Тернополі вшанують словом,піснею та інструментальною музикою

22.08.19 08:00 0 721
З нагоди Дня міста в Тернополі традиційно вшанувують пам’ять видатного українського поета світової слави Івана Франка.

27 серпня о 13 годині відбудеться покладання квітів до пам’ятника Каменяра з нагоди 163-ої річниці з Дня народження. А о 17 годині на відкритому майданчику, що біля пам’ятника поету на вулиці Сагайдачного, пройде мистецька імпреза «Франкові сліди у Тернополі». Участь у дійстві візьмуть Народна хорова капела «Зоринка» (художній керівник і диригент Анжела Доскоч), Муніципальний Галицький камерний оркестр (художній керівник і диригент Василь Феленчак) та поет і науковець Олег Герман.

«Сама постать Івана Франка і його творчість є поліфонічною. Тому й вирішили, окрім традиційного вшанування Каменяра на вулиці Сагайдачного, підтримати ініціативу Національної спілки письменників України, зокрема Олега Германа, дитячої хорової капели «Зоринка» та Муніципального Галицького камерного оркестру, аби вони презентували тернополянам спільну програму на честь поета»,- розповідає начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик.

Унікальні епізоди із життя та думки великого Каменяра, пісні на його слова, поезії та музика тої пори звучатимуть у вівторок, 27 серпня, з 17-ої години біля пам’ятника Іванові Франку.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Воєводино" - курорт,де ...
Наступна новина: Індія: двоє людей вбито під ...

КОМЕНТАРІ