«Нафтогаз» в інтересах споживачів пропонує купувати газ наперед і дешевше – Вітренко

«Нафтогаз» в інтересах споживачів пропонує купувати газ наперед і дешевше – Вітренко

23.08.19 08:40 0 991
Компанія «Нафтогаз України» пропонує побутовим споживачам, які мають кошти, купити собі газ на зиму вже зараз, наперед, за нижчими літніми цінами, розповів виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко в ефірі Радіо Свобода.

«Є люди, які можуть заплатити за газ без субсидії. Вони теж є громадянами України, споживачами, їхні інтереси теж важливі для «Нафтогазу» і для країни. Тому для таких споживачів був запропонований продукт, коли вони сплачують за поточною ціною, і таким чином взимку в них буде газ, який вони купили за літньою, більш низькою ціною. Як кажуть в Україні, запас кишені не пропалить, тобто це щось таке, що людям має бути зрозуміло як вигідна пропозиція», – сказав він в ефірі передачі «Ваша свобода».

Ті, хто не має фінансових можливостей скористатися програмою «Газовий запас», як і раніше, будуть отримувати субсидії, додав Вітренко.

«Так, ми не очікуємо якусь значну суму, особливо враховуючи, що ці гроші йдуть не напряму, а через облгаззбути, і ще питання, наскільки облгаззбути ці гроші заплатять «Нафтогазові», але в будь-якому разі інтереси споживачів важливі самі по собі. Якщо, наприклад, «Нафтогаз» може зробити щось, щоб принаймні в певної категорії споживачів була можливість зараз купити газ дешевше, був якийсь вибір, «Нафтогаз» має це робити, оскільки нафтогазова компанія має працювати в інтересах споживачів. А споживачі – це і люди, які отримують субсидії, і люди, які субсидію не отримують і можуть заплатити наперед за нижчою ціною», – розповів Вітренко.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ