Макрон прийме делегацію Ірану перед самітом «Групи семи» в Біарріці

Макрон прийме делегацію Ірану перед самітом «Групи семи» в Біарріці

23.08.19 10:58 0 2749
Президент Франції Емманюель Макрон заявив 21 серпня, що в п'ятницю, 22 серпня, за кілька годин до початку у французькому курортному містечку Біарріц саміту «Групи семи» проведе в Парижі зустріч із іранськими високопосадовцями та внесе пропозиції, спрямовані на деескалацію напруженості між Вашингтоном та Тегераном.

Іран вимагає від європейських держав, які є учасниками ядерної угоди 2015 року, захисту від американських санкцій, запроваджених Вашингтоном після виходу з угоди з Тегераном.

«Ми внесли пропозиції або щодо пом'якшення санкцій, або щодо механізму компенсації, щоб іранський народ міг жити краще», – сказав Макрон, не розкриваючи деталей. Сполучені Штати не заявляли про готовність послабити санкції, і наразі незрозуміло, який механізм компенсацій Макрон має на увазі.

Макрон також заявив, що очікує від Ірану повного дотримання ядерної угоди та початку нових переговорів, у яких ітиметься і про іранську програму балістичних ракет, і про політику Тегерана на Близькому Сході.

«Ми побачимо, яка відповідь іранців буде в наступні години. І ми побачимо, наскільки американці готові рухатися вперед», – додав французький лідер.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф підтвердив, що цього тижня зустрінеться з Макроном та французьким колегою Жаном-Івом Ле Дріаном у Парижі. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МВФ планує скасувати ...
Наступна новина: Макрон – Джонсону: часу на ...

КОМЕНТАРІ