Що потрібно знати про SPA?

Що потрібно знати про SPA?

26.08.19 09:24 0 5713

Часто відвідування саун і SPA вважають непотрібною розкішшю — скрабом можна користуватися і вдома, а відпочити вийде навіть у власній ванній. Далі, ми розглянемо що таке SPA, навіщо ходити в салони й чи можуть домашні процедури замінити повноцінний відпочинок. Ну а розповість нам про це співробітник центру "ТРИ СТИХІЇ", в якому безпосередньо можна записатись на СПА у Львові.

Що таке SPA?

Існує кілька етимологічних версій походження слова SPA. Найбільш поширена — абревіатура одного з латинських виразів Sana per Aqua, що означає «здоров'я через воду», тобто через «лікування водою». Інша версія — назва бельгійського містечка Spa, в якому імовірно були побудовані одні з перших терм для легіонерів.

Згідно з визначенням, запропонованим Міжнародною асоціацією SPA (ISPA) у 2007 році, «SPA - це місце для поліпшення загального стану організму за допомогою різноманітних професійних послуг, які можуть включати поряд з іншими процедури для тіла, догляд за шкірою, фітнес, здорове харчування, духовні практики, які сприяють оздоровленню тіла, свідомості та душі людини».

Які процедури входять в SPA?

До основних напрямів СПА відносять:

  • таласотерапію (лікування морською водою);
  • гідротерапію (лікування купаннями, обливанням, душем);
  • бальнеотерапію (лікування мінеральною водою);
  • термотерапію (прогрівання і вплив пресом).

Окреме місце займає SPA-масаж - збірна назва всіх масажних методик, використовуваних в SPA з дотриманням фізіотерапевтичних і етичних вимог.

Як це працює?

СПА об'єднує всі класичні та сучасні методи реабілітації, профілактики, оздоровлення і лікування, засновані на використанні прісної, мінеральної та морської води для зовнішнього застосування. Крім того, в SPA практикують використання природних грязей та продуктів моря (мулу, водоростей, піску).

Чим корисні СПА-процедури?

Окрім косметичної складової, показаннями до SPA-терапії можуть бути так звані «хвороби цивілізації» - стрес, перевтома, безсоння. Також СПА допомагає при:

  1. захворюваннях кістково-м'язової системи;
  2. полегшує стан після травм і відновлення в післяпологовий період;
  3. коригує надмірна вагу, целюліт, відчуття тяжкості в ногах.

Дуже популярна SPA-терапія при проведенні курсів краси та проходженні антивікових програм.

Чому SPA - це не тільки для зими?

Відповідь на це питання полягає в самому визначенні СПА. Зміцненням здоров'я та оновленням організму необхідно займатися протягом всього життя. Реабілітація, профілактика, оздоровлення та омолодження — цілорічні процеси. У періоди виснаження життєвих сил (підвищені фізичні та емоційні навантаження, весняний гіповітаміноз) саме SPA-терапія полегшить симптоми.

Чи є у СПА протипоказання?

Фахівці SPA-салону завжди спостерігають за індивідуальними особливостями клієнта і, виходячи з них, визначають показання та протипоказання. Однак, є абсолютні табу: гострі інфекційні, гострі запальні, деякі шкірні, онкологічні та хронічні захворювання в період декомпенсації, а також алергія або навіть індивідуальна непереносимість продуктів моря.

Чи можна повторити SPA-процедури вдома?

СПА-терапія — це сукупність процедур, що здійснюються професійними, дипломованими фахівцями (косметологом, фізіотерапевтом, масажистом і т. д.). Саме тому, «домашнє SPA» є не повноцінною заміною салону, а лише підтримкою салонних процедур вдома. Окрім того, це вимагає спеціального устаткування (масажна кушетка, ванна або душ, рідше — один з видів бань або соляріїв) та запрошення відповідних фахівців з відвідуваного клієнтом салону. Зараз це популярно в західних країнах, але у нас поки зустрічається рідко.

Як часто потрібно ходити в СПА?

SPA - це швидке вирішення багатьох проблем. До певної міри це - «fast health» (швидке здоров'я), або навіть «fast rest» (швидкий відпочинок). Підтримка тонусу визначається настроєм і індивідуальними особливостями самого клієнта — наприклад, швидкість відновлення психоемоційної активності та працездатності. Тобто частота відвідування СПА салону має пряму залежність від того, наскільки швидко людина «виснажується».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Голова МЗС Ірану ...

КОМЕНТАРІ